1 Milyon Litre Kaçak Akaryakıt Ele Geçirildi, Kaçakçılara Büyük Darbe

image_6568257a24694_bUyQIh
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Çengel-3” operasyonları kapsamında akaryakıt kaçakçılığıyla mücadelede önemli bir başarı elde ettiklerini duyurdu. 46 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda, 278 adreste arama yapıldı ve 1 milyon litre kaçak akaryakıt ele geçirildi. Bu operasyonlarla birlikte yaklaşık 38 milyon TL değerindeki kaçak akaryakıtın piyasaya sürülmesi engellendi.

Operasyonlar sonucunda 91 kişi hakkında adli işlem başlatılırken, 43 kişiye ise idari işlem uygulandı. Toplamda ise 20 milyon 825 bin 351 TL idari para cezası kesildi. Bu sayede yaklaşık 13 milyon TL vergi kaybının da önüne geçilmiş oldu.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonun başarısına ilişkin yaptığı açıklamada, “Ülkemizin dört bir yanında kaçakçılara ve sahteciliğe karşı operasyonlarımız artarak devam edecek.” diyerek kaçakçılara yönelik mücadelenin süreceğini vurguladı.

Bu operasyonlarla birlikte kaçak akaryakıt ticaretine büyük bir darbe indirilirken, vergi kaybının da önüne geçildi. İl ve ilçelerde kaçak akaryakıt satışının azalmasıyla birlikte vergi gelirlerinde artış sağlanacak ve devletin kaynakları korunmuş olacak. Kaçakçılara ve sahtecilere karşı mücadelede gösterilen bu başarı, ülke genelinde güvenlik ve ekonomik istikrara katkı sağlamaktadır.

Bu Yazıya Tepki Ver