14 Yaşında İş Hayatına Atıldı

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mehmet Can Aşar, 27 Mart 2000 tarihinde Edirne’nin Keşan ilçesinde dünyaya geldi. Erken yaşamında bilgisayara olan ilgisi henüz ortaokuldayken üzerinde çalışmaya başladığı girişimler ile kariyerine yön verdi. Tam anlamıyla iş hayatına atılması 2014 yılında -lise 1. sınıftayken- teknoloji ve kültür dergi ve internet sitelerinde editörlük göreviyle gerçekleşti.

 

Grafik tasarımına yönelmesiyle birlikte “Görüntülü ve Basılı İçerik Koordinatörü” olarak üç yıl boyunca aynı sektörde görevine devam etti. Zamanla bu alanda kazandığı tecrübe ile serbest olarak grafik tasarımı çalışmaları yaparak hayatını kazanan Aşar, kısa zamanda adından söz ettirmeyi başardı. Henüz 17 yaşındayken 273 Mediaworks isimli reklam, medya ve iletişim ajansını hayata geçirdi.

 

Kariyerindeki başarısıyla lisedeki başarısını da beraber yürüten Mehmet Can Aşar, 2016 yılında kurucu üyesi olduğu robotik takımı ile Amerika’da yarıştı ve Dünya Şampiyona’sında kendi kategorisinde birincilik elde etti. Henüz lisedeyken birçok üniversite ile projeler gerçekleştirdi ve derslere konuk edildi. Şu anda kariyer ve projeleri sayesinde Bahçeşehir Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği bölümünde burslu olarak öğrenimine devam eden Aşar, ajansının yanı sıra firmalara danışmanlık sağlarken katıldığı söyleşilerle birçok gence ilham kaynağı oluyor.

 

Instagram: @canasar

 

Bu Yazıya Tepki Ver