15 sene psikiyatrik ilaçlar verildi… Gerçek ayrı çıktı

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevresindekilere ani tepkiler veren ve böylece başvurduğu doktorlar göre “tutum bozukluğu, şizofreni” gibi teşhisler konularak psikiyatrik ilaçlarla çare edilmeye çalışılan Murat Çiçen (55), takriben iki hafta önce evinde bayılınca özel hastanenin acele servisine kaldırıldı.

Acil serviste yapılan tetkiklerde beyninde bitki örtüsü olduğu belirlenen Çiçen, benzer hastanede görevli Beyin, Omurilik ve Asap Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Cüneyt Göçmez’e başvurdu.

Beynindeki ot gibi yaşama Göçmez ve ekibince gerçekleştirilen ameliyatla alınan Çiçen, kısa sürede sağlığına kavuştu.

Doç. Dr. Göçmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Murat Çiçen’in yaklaşık 15 yıldır psikiyatrik çare gördüğünü anlattı.

“Şizofreni tanısından tutun da öbür tanılar almış.” diyen Göçmez, şöyle devam etti:

“Hastanın beyninde portakal büyüklüğünde, iyi huylu lakin çok büyümüş bir bitki örtüsü vardı. Takriben 10 saatlik cerrahi işlemle bu tümörü çıkarttık. Şu lahza hastanın durumu gayet iyi. Ailesince karakterinde, davranışlarında iyiye gidiş olduğu ve hayata tutunduğu belirtildi. Burada şunun altını çizmek gerekli. Beyin tümörleri öbür şekillerde klinik verebilir. her zaman beyin tümöründe baş ağrısı olacak düşüncesi yanlış. Fazla yavaş gelişen tümörler var ve bu bitkiler de hiç baş ağrısı yapmamış.

Çok yavaş büyüdüğü için beynin mekanizmaları bunun sancı oluşturmasını engelliyor. Hastada şahsiyet ve davranış değişikliği olmuş.”

‘TÜMÖR FAZLA SİNSİ HAREKET EDEBİLİR’

Göçmez, beyin tümörlerinin öbür şekillerde bulgu verebileceğini dile getirerek, “Gülme ataklarıyla, koku duyusunun kaybolmasıyla gelen bir hasta olabilir. Daha önce bel fıtığı zannedilen hatta bel fıtığından ameliyat edilecek bir hastanın, sadece ayakta güç kaybı vardı. Yaptığımız çalışmalar sonunda beyninde bitkiler tespit ettik. Bu tümörün çıkartılmasından sonra hasta düzeldi. Bu şekilde yanlış tanılara da gidilebiliyor. Ur çok sinsi hareket edebilir.” ifadelerini kullandı.

Göçmez, hastanın beyninin alt kısmından çıkartılan tümörün yineleme ihtimalinin yüzde 1 olduğunu söyledi.

Güçlükle konuşan Murat Çiçen de 12 gün önce ameliyat geçirdiğini, başarılı çare sürecinin ardındaki durumunun iyi olduğunu belirtti.

Abla Müzeyyen Çiçen de lavaboda elini ve yüzünü yıkarken düşen kardeşini hastaneye güçlükle götürdüklerini açıklama etti.

Çiçen, kardeşine yıllardır psikolojik tedavi uygulandığını dile getirerek, uzun yıllar tümörün farkına varamadıklarını sözlerine ekledi.

(AA)

Bu Yazıya Tepki Ver