202 Milyon Yıllık Dev Deniz Sürüngeninin Fosili Bulundu!

image_66211c438457f
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Londra’da 11 Yaşındaki Kız Çocuğu Devasa Deniz Sürüngeni Fosilini Keşfetti

2020 yılında İngiltere’nin Somerset bölgesinde bulunan kemikler, yaşamış en büyük deniz sürüngenine ait olabileceği belirtildi. Kemikler, dinozorlar döneminde yaşamış devasa bir deniz sürüngen olan ichthyosaur’a ait olduğu tespit edildi.

Ichthyotitan severnensis: Severn’in Dev Balık Kertenkelesi

Araştırma ekibi, bulunan fosile “Severn’in dev balık kertenkelesi” anlamına gelen Ichthyotitan severnensis adını verdi. Bristol Üniversitesi’nde paleontolog Dean Lomax, bu devasa deniz sürüngeninin 202 milyon yıl öncesine ait olduğunu ve yaklaşık 25 metre uzunluğunda olduğunu açıkladı.

Benzer Kemiklerin Keşfi ve İkinci Bulunan Fosil

2018 yılında aynı bölgede büyük bir çene kemiği bulan Paul de la Salle’nin ardından, Justin ve Ruby Reynolds isimli baba ve kızın bulduğu fosil daha iyi korunmuş olarak ortaya çıktı. Benzersiz özelliklere sahip iki örneğin bulunması, ichthyosaur’un tanımlanmasını destekledi.

İkinci fosilin bulunmasıyla birlikte, bu devin jeolojik akrabalarından 13 milyon yıl sonra ortaya çıkması, kemik histolojisi üzerinde yapılan çalışmaları destekledi ve büyüme hakkında yeni bilgiler sağladı.

Bu Yazıya Tepki Ver