23andMe Kullanıcı Bilgileri Hacklendi, 6,9 Milyon Hesap Tehlikede

image_658148e2c9bbe_Ztf33U
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hackerlar, 23andMe Kullanıcılarının Hesaplarına Erişti

Kullanıcıların e-posta adresleri ve diğer sitelerde kullandıkları şifreleri deneyen hackerlar, 23andMe’nin 6,9 milyon kullanıcısının hesaplarına girmeyi başardı. Şirketin kullanıcılarının yarısından fazlası bu saldırıdan etkilendi.

Kişisel Bilgiler Ele Geçirildi

Hackerlar, elde ettikleri bilgiler arasında DNA kayıtlarının bulunmadığını ancak soy ağaçları, doğum yılları ve konumlar gibi kişisel bilgilerin olduğunu aktardı. Bu durum, kullanıcıların genetik özelliklerini anlamak ve bilmedikleri akrabalarını bulmak için kullandıkları 23andMe’yi tehlikeye sokuyor.

23andMe’nin Açıklaması

23andMe, sadece 14 bin kullanıcının hesaplarına giriş yaparak bu kadar büyük bir veriyi elde edebildiklerini belirtti. Bu, 23andMe kullanıcılarının yalnızca yüzde 0,1’ine denk geliyor. Ancak hackerlar, ele geçirdikleri hesaplar üzerinden diğer kullanıcıların bilgilerine de erişmeyi başardı ve böylece saldırıdan etkilenen hesap sayısı 6,9 milyona yükseldi.

Hackerlar Bilgileri Satışa Çıkardı

Hackerlar, ele geçirdikleri bilgileri farklı forumlarda satışa çıkardı. Bu durum, kullanıcıların kişisel bilgilerinin kötü niyetli kişilerin eline geçmesine ve olası dolandırıcılıklara yol açabilir.

Bu Yazıya Tepki Ver