31 Mart Yerel Seçim Takvimi Belli Oldu: İşte Tüm Detaylar!

image_65697790969e2_LeRqCO
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüksek Seçim Kurulu’nun resmi gazetede yayımlanan kararıyla, 31 Mart Yerel Seçimlerine ilişkin takvim açıklandı. İşte seçim sürecinin detayları:

1 Ocak 2024’te Başlıyor

31 Mart Yerel Seçimlerinin takvimi, 1 Ocak 2024 Pazartesi günü başlayacak. Bu tarihten itibaren seçim süreci resmen başlamış olacak.

2 Ocak’ta Partiler Açıklanacak

Yüksek Seçim Kurulu, 2 Ocak’ta seçime katılabilecek siyasi partileri açıklayacak. Bu açıklama, seçim yarışına resmi olarak katılacak olan partilerin belirlenmesini sağlayacak.

27 Ocak’ta Oy Pusulasındaki Yerler Belirlenecek

Siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerleri, 27 Ocak 2024’te belirlenecek. Bu şekilde seçmenler, oy kullanırken partilerin sıralamasını görebilecek.

Seçmen Kütükleri 7 Şubat’ta Kesinleşecek

Seçmen kütükleri, 7 Şubat’ta kesinleşecek ve seçmenlerin oy vereceği yerler ile sandıklar belirlenmeye başlanacak. Bu süreç, 11 Şubat’ta tamamlanacak.

Aday Listeleri 20 Şubat’ta Teslim Edilecek

Siyasi partiler, aday listelerini 20 Şubat Salı günü saat 17.00’ye kadar teslim etmek zorunda olacak. Bu şekilde seçimlere katılacak adaylar belirlenecek.

Kesin Aday Listeleri 3 Mart’ta İlan Edilecek

3 Mart Pazar günü, kesin aday listeleri il ve ilçe seçim kurulları tarafından ilan edilecek. Bu şekilde seçim süreci daha da netleşecek.

Seçim Propagandası 21 Mart’ta Başlayacak

Seçim propagandası ve yasaklar, 21 Mart’ta başlayacak. Bu tarihten itibaren adaylar, seçmenlerin dikkatini çekmek için çeşitli kampanyalar düzenleyebilecek.

Oy Verme Günü 31 Mart’ta

31 Mart, seçmenlerin oy kullanacağı gün olacak. Bu tarih, mart ayının son pazar günü olarak belirlenmiş durumda.

Bu Yazıya Tepki Ver