Ceviz Yetiştiriciliği

Ceviz sağlıklı yağlar, vitamin, mineral çeşitleri içermektedir. Ceviz ağaçta yetişen ve üretimi çok eski çağlardan beri gelen bir üründür.

guvenfidancilik (5)
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ceviz sağlıklı yağlar, vitamin, mineral çeşitleri içermektedir. Ceviz ağaçta yetişen ve üretimi çok eski çağlardan beri gelen bir üründür. Ceviz içeriğinde e vitamini, fosfor, potasyum gibi faydalı elementlerle beraber,  omega 3 yağ asidi bakımından da oldukça zengin olduğu kabul edilmektedir. Ceviz hafızayı güçlendiren bir yapıya da sahiptir.

Ceviz ağacı çok çabuk büyüyen türlerden biridir. Cevizler aşılı ya da aşısız olmak üzere iki şekle ayrılmaktadırlar. Birine yabani cevizler denir ki bu aşısız olanlardır. Ülkemizde ceviz yetiştiriciliği için uygun ortam ve iklim vardır. Ülkemiz ceviz yetiştiriciliği konusunda ilk üç arasındadır. Güven Fidancılık sitesi ceviz üretimi yapmak isteyenler için aşılı fidan üreticiliği yapar ve satışa sunar.

Ceviz Fidanlarının Özellikleri

Ceviz çeşitleri arasında chandler, fernor, fernette, franguette, pedro bulunmaktadır. Bunlardan chandler ceviz fidanı Amerika’nın en önemli ceviz çeşitlerinden biridir. Bu ceviz ince kabuk, pürüzsüz ve oval şekli ile ön plana çıkmaktadır. Kabuklarının ayrılması basit olup her türlü tüketilmeye elverişlidir. Chandler ceviz fidanı %85/%90 verimliliğindedir.

Bununla birlikte fernor ceviz fidanı Fransız olup, karasal iklim olan ve özellikle yüksek konum arazilerinde önerilen bir türdür. Ceviz fidanı fiyatları genel olarak yerli ceviz fidanı fiyatları ve yabancı ceviz fiyatları gibi kategorilere ayrılmaktadır. Genel piyasaya baktığımızda fiyatlar arasında farklılıklar yaşandığını görebilirsiniz. Ancak bu farklılıklar yüksek oranda olmamakla beraber fidan satın alacağınız firmanın güvenilirliği ön planda olmalıdır. Ceviz fidanı ile ilgili bilgilere Güven Fidancılık sitesinin web sayfasından ulaşabilirsiniz.

Bu Yazıya Tepki Ver