Sivas kangalı

Sivas kangalı ülkemizde çok iyi bilinen bir köpek ırkıdır. Ülkemize ait olan bu ırk en iyi çoban ve bekçi köpeği olarak ta bilinmektedir.

kaygalkahvancili (6)
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sivas kangalı ülkemizde çok iyi bilinen bir köpek ırkıdır. Ülkemize ait olan bu ırk en iyi çoban ve bekçi köpeği olarak ta bilinmektedir. Sivas kangal köpeği sahip olduğu çok belirgin özellikler sayesinde kendini hemen belli edebilmektedir. O boyda ve o ihtişamda başka bir ırk daha bulmak neredeyse imkânsızdır.

Sivas kangalı fiziksel yapısına bakıldığında oldukça yapılıdır. Erkek ve dişi kangallar arasında az da olsa bir ebat farklılığı bulunmaktadır. Genel olarak bakıldığında ise her biri 70-80 cm boylarında ve 50-60 kilogram ağırlığındadır. Beden boyları normal boylarından 0-15 cm daha kısadır. Açık gri ve kısa tüyleri vardır. Ve yüzleri siyahtır.

Yavru kangal köpekler ise yine siyah yüzlü, açık gri ve kahve tonlarda tüyleri olan çok sevimli köpeklerdir. 45 güne kadar anne sütü ile beslenen kangal yavrusu, 45 günden sonra sahiplenmeye hazır hale gelmektedir.

Sivas kangalı sahip olduğu sert yapısına rağmen aslında sahiplerine karşı sevgi dolu ve sevecendir. Çocuklarla çok iyi dost olabilmektedir. Son derece sadık olan bu köpekler aynı zamanda kıskanç bir yapıya sahiptir. Bekçi ve çoban köpeği olarak yetiştirildikleri için yabancılara karşı sert ve zorlayıcı olabilirler.

Kangal Hayvancılık

Sizlerde kangal köpeği hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız Kangal Hayvancılık sitesine giriş yapabilirsiniz. Bir kangala dair merak ettiğiniz tüm konular burada sizlere anlatılmaktadır.

 

Bu Yazıya Tepki Ver