COCA-COLA, YENİ SEZONDA VALORANT TÜRKİYE LİGİ’NİN İSİM SPONSORU OLUYOR

1644910651_VRL_YENILOGO_CC
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Her sezona damga vuran projelerle 2019’dan beri RIOT GAMES ile iş birliğini sürdüren COCA-COLA, yeni sezonda VALORANT Türkiye Ligi’nin isim sponsorluğunu üstlenecek. Aynı zamanda tüm yıl sürecek olan Türkiye’nin ilk kadın VALORANT turnuvalar serisi olan ESA Open Fire Rebels’in de ana partneri olacak.

Coca-Cola, 2019’da çok oyunculu taktiksel FPS video oyunları kategorisine hızlı bir giriş yapan ve yayınlandığı ilk günden itibaren Türkiye’de de büyük ilgi gören VALORANT Oyunu’nun ilk kez yapılacak plan profesyonel espor ligi’nin isim sponsoru olacağını açıkladı.

Ligin Yeni Adı: Coca-Cola Birlik

Riot Games’in, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesinde VALORANT Oyunu’nun profesyonel liglerini espor organizatörü iş ortakları üzerinden yapma kararı alması üzerine Türkiye için ESA Esports & Media Riot’un münhasır VALORANT Espor İş Ortağı olarak seçildi. Dünyanın en büyük VALORANT topluluklarından birine sahip olan ülkemizin tek başına bir bölge sayıldığı bu sistem içinde, ülkemizdeki lig adının Türkçe olmasına karar verildi ve lige tüm ülkeyi ortak bir paydada birleştirecek “Birlik” ismi koyuldu. ESA’nın organizasyonunu yapacağı ligin adı 2022 yılı için Coca–Cola’nın isim sponsorluğuyla birlikte “Coca-Cola: Birlik” olarak anılacak.

ESA Open Fire Rebels’in Ana Partneri Coca-Cola

Kadınlara her alanda desteğini sürdüren Coca-Cola, VALORANT Ligi’nin isim sponsorluğu ile yetinmeyip, bütün yılı kapsayacak Türkiye’nin ilk kadın VALORANT turnuva serisi olacak olan ESA Open Fire Rebels ile de ana partnerlik anlaşması imzaladı.

Coca-Cola Hakkında:

Coca-Cola Şirketi (NYSE:KO), ürünleri 200’den fazla ülke ve bölgede satılan bir içecek şirketidir. Gazlı içecek markaları portföyümüz Coca-Cola, Sprite ve Fanta’yı içermektedir. Su, spor içeceği, kahve ve çay markalarımız arasında Dasani, Smartwater, Vitaminwater, Topo Chico, Powerade, Costa, Georgia, Gold Peak, Honest ve Ayataka bulunmaktadır. Beslenme, meyve suyu, süt ürünleri ve bitkisel içecek markalarımız Minute Maid, Simply, Innocent, Del Valle, Fairlife ve AdeS’i içerir. İçeceklerimizdeki şekeri azaltarak pazara yenilikçi yeni ürünler sunmak için portföyümüzü sürekli dönüştürüyoruz. Değer zincirimiz genelinde su ikmali, ambalaj geri dönüşümü, sürdürülebilir kaynak sağlama uygulamarı ve karbon emisyonlarını azaltarak insanların yaşamlarını, toplumları ve gezegeni olumlu yönde etkilemeye çalışıyoruz. Şişeleme sürecindeki ortaklarımızla birlikte 700.00’den fazla kişiyi istihdam ederek dünya çapındaki yerel sivil toplum kuruluşlarına destek oluyoruz. Daha fazla bilgi almak için www.coca-colacompany.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Şirketimizi Twitter, Instram, Facebook ve LinkedIn’da takip edebilirsiniz.

Riot Games Hakkında:

Riot Games 2006 yılında en oyuncu odaklı oyunları geliştirmek, yayınlamak ve desteklemek amacıyla kuruldu. Riot’ın 2009 yılında yayınladığı ilk oyunu League of Legends dünya çapında beğeni topladı. LoL o günden bu yana dünyanın en çok oynanan PC oyunu oldu ve esporun kısa sürede gösterdiği büyük gelişimin yolunu açtı. LoL ikinci on yılına adım atarken Riot oyunu geliştirmeye devam ediyor ve Legends of Runeterra, League of Legends: Wild Rift, Teamfight Tactics ve geliştirme sürecindeki çeşitli oyunlarla oyunculara yeni deneyimler sunuyor. Bir yandan da müzik, çizgi hikâyeler ve çok daha fazlasıyla Runeterra dünyasını çeşitli multimedya projeleri aracılığıyla keşfediyor.

VALORANT Hakkında:

VALORANT, Riot Games’in PC için geliştirmekte olduğu rekabetçi, 5’e 5, karakter tabanlı taktiksel nişancılık oyunu. 2020 yazında çoğu bölgede çıkması planlanan VALORANT, yüksek duyarlılığa sahip nişancılığa, kendine has yetenekleri olan ajanlara ve binlerce saatlik oynanış sunacak rekabet için tasarlanmış haritalara sahip çok oyunculu bir oyun. Oynaması ücretsiz olan VALORANT, dünyaya yayılmış bir rekabeti mümkün kılacak şekilde çeşitli PC donanımlarında çalışması için optimize edildi. Sınıfının en iyi sunucu kalitesi, global altyapısı ve özel hile karşıtlığı (anti-cheat) teknolojisiyle bu oyunda Riot Games, taktiksel nişancılık türünün temelinde yer alan ilkeleri ve oyun deneyiminin rekabet bütünlüğünü koruma konusundaki kararlılığını gösteriyor.

VRL Türkiye: Birlik Hakkında:

Kendi oyunlarına ait espor organizasyonlarının yürütülmesinde strateji değişikliğine giden Riot Games, VALORANT oyunu özelinde, Türkiye’nin de içinde bulunduğu EMEA bölgesini 8 bölgeye ayırarak, her bölge için kendisine bölgedeki en profesyonel espor organizasyon firmaları arasından bir ekosistem ortağı belirledi. Türkiye’de ise ekosistem ortağı olarak ESA Esports & Media’yı seçti. Riot Games’in EMEA’daki 8 bölge için yaptığı stratejik planlama doğrultusunda, artık tüm bölgesel profesyonel VALORANT ligleri, kendi seçtikleri özel bir isme sahip. ESA Esports & Media, Riot Games ve onun global marka ajansı ile birlikte yeni oluşturulan bu ligin marka çalışmaları gerçekleştirdi ve Türkiye’nin bölgesel VALORANT ligi kuruldu. Coca Cola’nın isim sponsoru olmasıyla Coca Cola Birlik adını aldı. Türkiye, İspanya ve Fransa ile birlikte sadece tek bir ülke olarak bölgesel VALORANT ligine sahip olan ülkelerden biri. Bu kararın arkasında, Türkiye’nin sahip olduğu genç ve dinamik nüfus içinde VALORANT oyuncularının sayıca çokluğu ve bunu takiben Riot Games’in Türkiye’yi çok önemli ve stratejik bir pazar olarak görmesi yatıyor.

Bu Yazıya Tepki Ver