8. BOĞAZİÇİ FİLM FESTİVALİ’NİN ULUSAL YARIŞMA FİLMLERİ SALONLARI DOLDURMAYA DEVAM EDİYOR

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

8. Boğaziçi Film Festivali’nde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’ndaki filmlerin ikinci gösterimleri sinemaseverler tarafından ilgiyle takip edilmeye devam ediyor. Festivalin beşinci gününde Reis Çelik’in Ölü Ekmeği, Ferit Karol’un Kumbara ve Fatih Özcan’ın Mavzer filmlerinin ekip katılımlı gösterimleri Kadıköy Sineması’nda gerçekleşti.

Festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alan Ölü Ekmeği filminin gösterimi dün saat 15.30’da Kadıköy Sineması’nda gerçekleşti. Reis Çelik’in bir aşık ile çırağının hikayesini ele alan ve dünya prömiyerini 32. Tokyo Film Festivali’nde yapan filminin gösteriminin ardından yönetmen Reis Çelik ve film ekibi seyircilerin karşısına çıktı. Soru cevap bölümünde filmin çıkış noktasına dair seyircilerden gelen soruları cevaplayan Reis Çelik, filmin isminin yakın arkadaşı olan yazar Dursun Akçam’ın “Ölü Ekmeği” kitabının isminden geldiğini ifade etti. Çelik ayrıca filmi oluşturma aşamasında içinde yaşadığı gelenekten beslendiğinin de vurgusunu yaptı.

Festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alan Kumbara filminin gösterimi dün saat 18.00’da Kadıköy Sineması’nda gerçekleşti. Ferit Karol’un kendi halinde bir aile babası olan Orhan’ın zor günler geçirdiği süreçte ailesiyle arasındaki ilişkiye odaklanan filminin gösteriminin ardından yönetmen Ferit Karol, başrol oyuncuları Murat Kılıç ile Gülçin Kültür Şahin,

Baran Can Eraslan ve Sedef Akalın seyircilerin karşısına çıktı. Filmin senaryosunu yazarken kendi yaşamından esinlenerek oluşturduğunu açıklayan Karol, ilk filmi üzerinden sekiz yıl çalıştığını ve ortada büyük bir emeğin olduğunu belirtti. Ekipte neredeyse herkesle daha önceden de arkadaş olduğunu söyleyen Karol, bu faktörün ilk filmini çekerken oldukça rahatlık sağladığına değindi.

Festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alan Mavzer filminin gösterimi dün saat 21.00’da Kadıköy Sineması’nda gerçekleşti. Fatih Özcan’ın koyunlarını kurtlardan korumak için bir mavzer satın almaya çalışan adamın, oğlu ve kardeşleriyle yaşadıklarını konu edinen ve dünya prömiyerini 26. Saraybosna Film Festivali’nde yapan filminin gösteriminin ardından yönetmen Fatih Özcan, başrol oyuncuları Serhat Kılıç ile Ozan Çelik ve film ekibi seyircilerden gelen soruları yanıtladı. Filmin doğup büyüdüğü coğrafyaya ait bir hikaye barındırdığını söyleyen Özcan, projenin ilk sürecinde kurtla film çekilip çekilemeyeceği üzerinde çok düşündüğünü fakat çekilebilme olanaklarını da öğrendiğinde bu işte ilk adımını attığını ifade etti. Filmin başrol oyuncuları Serhat Kılıç ve Ozan Çelik ise filmin çekimlerinden en zorlandıkları kısımların zorlu doğa koşulları olduğunu belirttiler ve bu zorluklara rağmen ortaya çıkabilecek en iyi filmi çıkardıklarını söylediler.

Festivalde 28 Ekim Çarşamba

8. Boğaziçi Film Festivali’nin altıncı gününde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması, Ulusal Kısa Belgesel Yarışması ve Galalar bölümünde yer alan filmlerin gösterimi yapılacak. Beyoğlu Sineması’nda 13.00 seansında Ordinary Justice, 15.30 seansında The Island Within, 18.00 seansında Wildland ve 21.00 seansındaki There Is No Evil filmlerinin gösterimi gerçekleşecek.

Sinemaseverler Kadıköy Sineması’nda ise 13.00 ve 15.30 seansında Ulusal Kısa Belgesel Film Yarışması’nda yer alan Aşık Feymani, Baraka, Bisikletçi, Bu da mı Gol Değil?, Donuk Bakışlar, Seval, Sürgünde Bir Yıl ve Yaylacı’yı izleyecekler. 18.00 seansında Gelincik ve 21.00 seansında Flaşbellek filmlerinin gösterimleri ise ekip katılımıyla gerçekleşecek.

Sinemaseverler filmlere ait seans bilgileri ve fragmanlara festivalin sosyal medya hesaplarından ulaşırlarken, filmlerle ilgili ayrıntılı bilgilere de www.bogazicifilmfestivali.com adresindeki festival kataloğundan erişebilirler.

Biletler için Mobilet!

Film gösterimlerinin fiziki olarak Beyoğlu ve Kadıköy sinemalarında gerçekleştiği 8. Boğaziçi Film Festivali, 30 ülkeden 60 filmlik zengin bir programı seyircisiyle buluşturuyor. Festival biletleri gündüz seansları (13.00 ve 15.30) için 10 TL, akşam seansları (18.00 ve 21.00) için 15 TL olarak belirlendi. Festivalin yarışmalı kategorilerinde yer alan kısa film gösterimleri ise 5 TL!

Festival biletleri mobilet.com’dan alınabilir.

Ayrıca festival takipçileri filmler hakkında detaylı bilgiler ve festival kataloğuna www.bogazicifilmfestivali.com adresinden ulaşırken sinema salonlarındaki gösterimlere ait ayrıntıları da festivalin sosyal medya hesaplarından takip edebilirler.

bilgi@bogazicifilmfestivali.com

facebook.com/BogaziciFilmFestivali

twitter.com/BogaziciFF

instagram.com/BogaziciFF

Bu Yazıya Tepki Ver