9 ilde Kahramanlar Operasyonu: 88 Şüpheli Yakalandı!

image_656ac88ec49d6_bcBcJU
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Terörle Mücadeleyi Sürdürdüğünü Açıkladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terörle mücadele çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirtti. Bitlis merkezli olarak gerçekleştirilen “Kahramanlar” operasyonu kapsamında, 9 ilde 113 adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Yapılan operasyonlarda 88 şüpheli gözaltına alındı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada operasyonun detaylarını paylaştı. Bitlis Valiliği ve Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlarda, Bitlis İl Jandarma Komutanlığı, Bitlis İl Emniyet Müdürlüğü ve MİT Başkanlığı görev aldı. Operasyonlar Van, Siirt, İstanbul, Mersin, Muğla, Adana, Mardin ve Düzce illerinde de düzenlendi.

Şüphelilerin Bölücü Terör Örgütüne üye oldukları, örgüte yardım ve yataklık ettikleri, terörizme finansman sağladıkları tespit edildi. Operasyonlarda 5 adet AK 47 tüfeği, 7 adet ruhsatsız tabanca, 18 adet ruhsatsız av tüfeği ve birçok örgütsel yayın ele geçirildi.

Terörle Mücadeleye Devam Ediliyor

Ülke genelinde terörle mücadele çalışmalarının aralıksız sürdüğü belirtilirken, bu operasyonun da bu çerçevede gerçekleştirildiği vurgulandı. Bakan Yerlikaya, operasyon sonucunda gözaltına alınan şüphelilerin adli işlemlerin ardından yargılanacaklarını ifade etti.

[Görsel: Ali Yerlikaya’nın Twitter hesabından yapılan paylaşım görüntüsü]

Bu tür operasyonlarla terör örgütlerinin faaliyetlerinin engellenmeye devam edeceği ve ülkenin güvenliğinin sağlanacağı belirtildi. Terörle mücadelede kararlılıkla hareket edildiği ve halkın güvenliğinin her zaman öncelik olduğu vurgulandı.

Terör örgütlerine yardım ve yataklık eden, finansman sağlayan kişilerin yargı önünde hesap vermesi için çalışmaların sürdürüleceği belirtildi. Bu tür operasyonlarla terörün kökünün kazındığı ve ülkenin huzur ve güvenliğinin sağlandığına dikkat çekildi.

Bu Yazıya Tepki Ver