AA ‘Yılın Fotoğrafları’ oylaması başladı

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anadolu Ajansı (AA), 2019’a damga vuran olaylara ait fotoğraflarını oylamaya sundu.

AA foto muhabirleri ve muhabirlerinin Türkiye ve dünya gündemini etkileyen en önemli fotoğrafları arasından seçilecek görseller aralarında, üç kategoride “Yılın Fotoğrafları” belirlenecek.

AA’nın başta 2012’de düzenlediği “Yılın Fotoğrafları” oylamasında, bu sene da Türkiye’nin yanı sıra Antarktika, Suriye, Filistin, Yeni Zelanda, Endonezya, Fransa ve Fildişi Sahili gibi dünyanın bambaşka coğrafyalarından “haber”, “yaşam” ve “spor” kategorilerinde yayımlanan 750 binin üzerindeki kare arasından belirlenen 50 seçkin fotoğraf, dünyada Türkçe ve İngilizce daha aşağı yazıyla oylamaya açıldı.

Geleneksel “Yılın Fotoğrafları” yarışmasında, haber kategorisinde 17, hayat kategorisinde 19 ve spor kategorisinde 14 kare resim yer alıyor.

AA fotoğraf editörlerince belirlenen karelerin yanı sıra her ay yapılan “Ayın Fotoğrafı” oylaması sonucu birinci olan fotoğrafların da yer aldığı seçkide, dünya medyasının manâlı yayınlama organlarında çoğu kez kullanılan siyaset, spor, yaşam gibi farklı alanlara yönlendirilmiş konularla sıcak gelişmelere ilişkin fotoğraflar bulunuyor.

OY VERME İŞLEMİ BU ADRESTE

Geçen sene 223 bin kişinin katıldığı oylama, aa.com.tr/yilinfotograflari ve aa.com.tr/photooftheyear internet adreslerinden 31 Aralık’a değin devam edecek.

Kaynak: AA

Bu Yazıya Tepki Ver