AB: Sosyal Medyada En Fazla Dezenformasyon ‘X’ Platformunda

Screenshot_5
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
  1. Dezenformasyon Hakkında Genel Bilgilendirme: AB, sosyal medya platformları arasında en fazla dezenformasyonun “X” platformunda olduğunu belirtti. Ancak metinde hangi platformun “X” olduğu belirtilmemiş.
  2. AB’nin Eylemleri ve İnisiyatifleri: AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Vera Jourova, büyük çevrim içi platformların dezenformasyona karşı alınan önlemleri ve gönüllü uygulama kurallarını ele alarak bir basın toplantısı düzenledi.
  3. AB Uygulama Kodu: concordebet Facebook, Google, YouTube, TikTok, LinkedIn ve toplamda 44 platform, AB’nin dezenformasyonla mücadele için hazırladığı uygulama kodunu kabul etti.
  4. Dezenformasyonun Tehlikeleri: Jourova, dezenformasyonun yeni bir konu olmadığını, ancak dijitalleşme ile kötü niyetli aktörlerin demokrasilere zarar vermek için yeni yollar bulduğunu vurguladı. Rusya’nın bilgi kirliliği ortaya koyma çabalarına ve AB seçimlerine yönelik potansiyel dezenformasyon risklerine özellikle dikkat çekti.
  5. Yeni Uygulama Kodu: AB’nin hazırladığı yeni uygulama kodu, Kovid-19 salgını ve Rusya-Ukrayna savaşı ile birlikte artan dezenformasyona concordebet giriş karşı geliştirildi. Bu kod, çevrim içi dezenformasyona karşı daha geniş taahhütleri ve önlemleri içermekte.
  6. Güçlendirilmiş Uygulama Kodu: Bu kod, dezenformasyon yayanların reklam gelirlerinden faydalanamayacağı, sahte hesapların ve manipülatif içeriklerin önlenmesi gibi 100’ün üzerinde özel önlem içermekte.
  7. Twitter’ın Kararı: Twitter, AB’nin bu gönüllü kurallarından ayrılmaya karar verdi ve Dijital Hizmetler Yasası kapsamında, 25 Ağustos’tan itibaren AB tarafından daha katı kurallara tabi tutulmaya başlandı.
Bu Yazıya Tepki Ver