ABD Askeri İsrail Büyükelçiliği Önünde Kendini Yaktı

image_65e4126f5d1cf
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Saldırıları Protesto Edildi

ABD askeri Aaron Bushnell’in “soykırıma ortak olmayacağını” belirterek Washington’daki İsrail Büyükelçiliği binası önünde kendini yaktığı olay, yüzlerce göstericiyi bir araya getirdi.

Göstericilerin Talepleri

Protestocular, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını ve ABD’nin bu saldırılara verdiği desteği kınayarak, Filistin bayrakları ve pankartlarla İsrail Büyükelçiliği binası önünde toplandılar. Ellerinde “Özgür Filistin”, “İşgale son”, “Soykırıma son verin” ve “İsrail’e ABD yardımlarını durdurun” yazılı pankartlar taşıdılar.

Protestocuların Mesajları

Göstericilerden Mohammad Habeh, İsrail ve ABD’nin Filistinlilere yönelik soykırım politikaları sona erene kadar sokakları terk etmeyeceklerini vurguladı. Habeh, ABD Başkanı Joe Biden’ın Filistin halkına karşı duyarsız olduğunu belirterek tepkisini dile getirdi.

Diğer bir gösterici Dominique Fierro ise acil ateşkes çağrısı yaparak, İsrail’in uyguladığı kıyım ve katliamların kabul edilemez olduğunu belirtti. Fierro, sessiz kalmamanın önemine vurgu yaparak, insanların İsrail’in soykırımına karşı seslerini yükseltmeleri gerektiğini ifade etti.

Son Durum

ABD Hava Kuvvetlerinde görevli olan Aaron Bushnell, Filistin’e destek vermek amacıyla kendini ateşe vermişti. Bushnell’ın bu dramatik eylemi, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı bir tepki olarak gerçekleşmişti.

Son verilere göre, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda binlerce Filistinli hayatını kaybetmiş, binlercesi de yaralanmış durumda. Bu saldırılar sırasında sivil altyapı da ciddi şekilde zarar görmüş durumda.

Bu Yazıya Tepki Ver