ABD Başkanı Biden ve Eşi Vergi Beyannamesini Yayımladı

image_661e1472c89b6
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Biden Ailesinin Gelir ve Vergi Durumu Ortaya Çıktı

ABD’de bireysel gelir vergisi beyanında bulunulması için son gün olan 15 Nisan’da Biden ailesinin vergi beyannamesi yayımlandı. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Biden ve eşinin birlikte gelir vergisi beyanında bulunduğu ve brüt gelirlerinin 619 bin 976 dolar olduğu belirtildi.

Biden’ın Şeffaflık Kararı

Açıklamada, Biden ailesinin 2023 mali yılında 146 bin 629 dolar federal gelir vergisi ödediği kaydedildi. Ayrıca Biden ve eşinin Delaware eyaletine 30 bin 908 dolar ve Virginia eyaletine 3 bin 549 dolar gelir vergisi ödediği belirtildi. Biden ailesinin 17 farklı hayır kurumuna 20 bin 477 dolar bağışta bulunduğu aktarıldı. Açıklamada, Başkan Biden’ın Amerikan halkına karşı şeffaf olma konusundaki kararlılığını bir kez daha gösterdiği vurgulandı.

IRS’ten Vergi Beyanı Açıklaması

ABD’de Vergi Günü, bireysel gelir vergisi beyannamelerinin federal hükümete sunulduğu son gündür. Bu yıl 15 Nisan olarak belirlenen Vergi Günü’nde, IRS’e 100 milyondan fazla bireysel vergi beyannamesi sunuldu. IRS, vergi beyanında bulunma sürecinin 15 Ekim’e kadar uzatılacağını tahmin ederken, vergi beyannamesi verme sürecinde 200 milyar dolardan fazla vergi iadesinin yapıldığı bildirildi.

Bu Yazıya Tepki Ver