ABD Başkanı Joe Biden, Gazze’deki Durumu Kongre’de Değerlendirdi

image_65eaa9e9dc753
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Biden, Hamas Saldırısını Değerlendirdi

ABD Başkanı Joe Biden, Kongre Ortak Oturumu’nda Gazze’deki son duruma ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Biden, 7 Ekim’deki Hamas saldırısını değerlendirirken, “İsrail, Holokost’tan sonraki en kanlı gününü yaşadı” ifadesini kullandı.

İsrail’in Hakları ve Sorumlulukları

Biden, İsrail’in Hamas’a karşı mücadelesinde sonuna kadar gitme hakkının olduğunu vurgularken, sivil hedef almama sorumluluğuna da dikkat çekti. “Bu savaş, Gazze’deki tüm önceki çatışmalardan daha fazla masum sivilin hayatına mal oldu.” diyen Biden, 30 binden fazla Filistinlinin öldüğünü ve çoğunun Hamas üyesi olmadığını belirtti.

İnsani Yardım ve Geçici Liman

Amerikan ordusuna Gazze sahiline geçici bir liman kurulması talimatı veren Biden, bu liman aracılığıyla daha fazla insani yardımın Gazze’ye ulaşacağını ancak Amerikan askerlerinin bölgeye gitmeyeceğini açıkladı. Biden, “İsrail üzerine düşeni yapmalıdır. Gazze’ye insani yardım girişine izin vermeli ve yardım çalışanlarının güvende olduğundan emin olmalıdır.” ifadesini kullandı.

İki Devletli Çözüm

Biden, İsrail-Filistin sorununa kalıcı siyasi tek çözüm olarak iki devletli çözümü desteklediğini bir kez daha vurguladı.

Bu Yazıya Tepki Ver