ABD Ekonomisinde Güçlü Duruş Yatırımcıların Risk İştahını Artırıyor

image_65c9d1a58f9f7
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’de Ekonomik Veriler Yumuşak İniş Senaryolarını Destekliyor

Geçen hafta ABD’de açıklanan veriler, ülke ekonomisinde güçlü bir duruşa işaret ederek “yumuşak iniş” senaryolarını destekledi. Bu durum, yatırımcıların risk iştahının artmasına yol açtı.

Şirket Karlılıkları Beklentileri Aşıyor

Dünya genelinde şirket karlılıkları, beklentilerin üzerinde seyrederek yatırımcıların risk iştahını daha da artırdı. Geçtiğimiz hafta New York borsasında teknoloji şirketlerinin dördüncü çeyrek bilançolarının tahminleri aşmasıyla yeni zirveler görüldü.

Enflasyon Verisi Piyasalarda Oynaklığı Artırabilir

Analislere göre, yarın açıklanacak olan enflasyon verisi piyasalarda oynaklığı artırabilir. Cuma günü ABD enflasyon verilerinde revizyona gidildi ve bu durum, Federal Rezerv’in (Fed) faiz oranlarını düşürme konusunda daha fazla kanıt araması için olumlu bir gelişme olarak değerlendirildi.

Amerikan 10 Yıllık Tahvil Faizi

ABD’nin 10 yıllık tahvil faizi, haftaya yüzde 4,17 seviyesinde başladı.

Dolar Endeksi

Dolar endeksi, 104 seviyesinde yatay bir başlangıç yaptı.

Altın ve Petrol Fiyatları

Altının ons fiyatı, son beş iş gününde yükseliş eğilimini sürdürerek yüzde 0,1 azalışla 2.024 dolardan işlem görüyor. Brent petrolün varil fiyatı ise yüzde 0,1 azalışla 81,5 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin’in Yükselişi Devam Ediyor

Kripto para piyasalarında Bitcoin, yükseliş eğilimini yedinci işlem gününe taşıyarak 49.000 dolara yaklaştı. Bu, Bitcoin’in son bir ayın en yüksek seviyesini test ettiği anlamına geliyor.

Avrupa Borsaları

Cuma günü, Avrupa borsalarında İtalya hariç negatif bir seyir izlendi. Bu hafta, bölge genelinde açıklanacak olan makroekonomik verilerin merkez bankalarının atacağı adımlara yönelik sinyal verebileceği belirtiliyor.

Avrupa Birliği’nin Yeni Mali Kuralları

Avrupa Birliği (AB) Konseyi, üye ülkeler ve Avrupa Parlamentosu (AP) arasında müzakere edilen yeni mali kurallarda uzlaşı sağlandığını duyurdu. Yeni mali kurallar, üye ülkelerin kamu borçlarını ve bütçe açıklarını azaltmayı hedefliyor.

Euro/Dolar Paritesi

Avro/dolar paritesi, yükseliş eğilimini beşinci işlem gününe taşıyarak önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 1,0800 seviyesinde bulunuyor.

Asya Borsaları

Asya’da Çin, Hong Kong, Japonya ve Güney Kore’de Yeni Yıl Tatili nedeniyle işlem yapılmadı.

Borsa İstanbul

Yurt içinde Borsa İstanbul’da alış ağırlıklı bir seyir izlendi ve BIST 100 endeksi tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışını gerçekleştirerek yüzde 1,07 değer kazandı.

Dolar/TL

Dolar/TL, geçen hafta yükseliş eğilimini sürdürdü ve bankalararası piyasada 30,6980 seviyesinde işlem görüyor.

Türkiye’nin Kredi Risk Priminde Düşüş

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye Varlık Fonu ve Eximbank’ın borçlanma ihalelerine gelen güçlü talep, Türkiye’nin 5 yıllık kredi risk priminin düşüş eğiliminde hareket etmesinde önemli bir rol oynadı.

Yurt İçi ve Yurt Dışı Veriler

Bugün yurt içinde işsizlik oranı verisi, yurt dışında ise ABD’de hazine bütçe dengesi verisi takip edilecek. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.100 ve 9.200 seviyeleri direnç olarak göze çarparken, 9.000 ve 8.900 puan destek konumunda bulunuyor.

Bu Yazıya Tepki Ver