ABD, Gazze’ye Havadan İnsani Yardım Ulaştırdı

image_65e44c0af00c3
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Ordusuna Ait C-130 Uçakları İle Yardım Operasyonu Gerçekleştirildi

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan açıklamaya göre, ABD ordusuna ait 3 adet C-130 kargo uçağı, Gazze’ye bugün havadan insani yardım ulaştırdı. Ürdün Kraliyet Hava Kuvvetleri ile gerçekleştirilen insani yardım operasyonunda, ABD’nin Gazze’nin kıyı şeridine havadan bıraktığı paletlerde yaklaşık 38 bin öğünlük gıda bulunuyor. extrabet

BM Yetkilileri Uyarıyor: Havadan Yardım Dağıtımı Etkili Değil

Birleşmiş Milletler (BM) yetkililerine göre, Gazze’deki 2,3 milyon insanın en az dörtte biri şiddetli açlıkla karşı karşıya. Havadan atılan yardımların etkili bir dağıtım yöntemi olmadığı belirtilirken, bu yöntemin son çare olarak kullanılabileceği ifade ediliyor.

İsrail’in Kara Girişlerine İzin Vermemesi Ürdün ve Mısır’ı Havadan Yardım Yöntemine Yönlendiriyor

İsrail’in karadan insani yardımların Gazze’ye girişine izin vermemesi nedeniyle Ürdün extrabet giriş ve Mısır da daha önce Gazze’ye havadan insani yardım götürmeye çalışmıştı. İsrail ordusunun 29 Şubat’ta Gazze kentinde insani yardım bekleyen Filistinlilere saldırısında 116 kişi hayatını kaybetmiş, 760’dan fazla kişi yaralanmıştı.

Gazze’deki hükümet, İsrail’in insanı yardım bekleyenlere yönelik saldırısını “kasıtlı ve planlı” olarak nitelendirerek, “İşgal extrabet twitter ordusu bu kişilerin bölgeye insani yardım almak için geldiklerini biliyordu ancak onları soğukkanlılıkla öldürdü.” açıklamasında bulunmuştu.

Bu Yazıya Tepki Ver