ABD, Gazze’ye Yüzer İskele İnşaatına Devam Ediyor

image_662de79179dd6
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail Ordusu’nun Sosyal Medya Hesabından Yapılan Açıklamaya Göre, ABD’nin Gazze’ye Yönelik Yüzer İskele İnşaatı Devam Ediyor.

Detaylar

ABD’nin, Gazze’ye insani yardımların taşınacağı ve Gazze’deki limanlarla bağlantısı olacak yüzer iskele projesi için çalışmalara hız kesmeden devam ettiği belirtildi.

Projenin Yüzölçümü ve Amaçları

Yüzer iskele projesinin yaklaşık 281 dönüm yüzölçümüne sahip olacağı ve Gazze’ye büyük miktarda mal girişi için tasarlandığı vurgulandı.

ABD Donanması ve ABD Başkanı’nın Açıklamaları

Proje kapsamında faaliyet gösterecek ABD donanmasına ait bir geminin, cuma günü Gazze Şeridi açıklarına demir attığı bilgisi paylaşıldı. ABD Başkanı Joe Biden’ın da 7 Mart’ta, Gazze’ye yardımların girişi için sahile geçici iskele inşa etmek üzere ordusunu görevlendirdiği hatırlatıldı.

Birleşmiş Milletler’in Değerlendirmesi

Gazze Kıdemli İnsani Yardım ve Yeniden Yapılanma Koordinatörü’nün Açıklaması

Birleşmiş Milletler (BM) Gazze Kıdemli İnsani Yardım ve Yeniden Yapılanma Koordinatörü Sigrid Kaag, 24 Nisan’da New York’taki BM binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Gazze’ye deniz koridoruyla yardımın kara yolundan yardımın yerine geçemeyeceğini ancak ilave destek gerektiğini ifade etti.

Bu Yazıya Tepki Ver