ABD, Güney Kore ve Japonya Kuzey Kore’nin Füze Fırlatmalarını Kınadı

image_6584803d9468e_Y2UC2C
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD, Güney Kore ve Japonya ortak bildiri yayımlayarak Kuzey Kore’nin balistik füze fırlatma denemelerini şiddetle kınamıştır.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kuzey Kore’nin devam eden füze denemelerinin Kore Yarımadası’nda bölgesel ve uluslararası barış ve güvenliği tehlikeye attığı belirtilmiştir.

17 ve 18 Aralık tarihlerinde gerçekleşen füze fırlatmalarının, aralarında kıtalar arası füzenin de bulunduğu balistik füzeler olduğuna dikkat çekilen bildiride, bu eylemler şiddetle kınamıştır.

Bildiride ayrıca, Kuzey Kore’nin füze fırlatmalarının Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarını ihlal ettiği vurgulanarak, Kuzey Kore’nin nükleer ve balistik füze programlarını sonlandırması yönünde yeniden çağrı yapılmıştır.

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un Balistik Füze Fırlatmalarına Değindi

Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansı (KCNA) haberine göre, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, bir etkinlikte yaptığı konuşmada balistik füze fırlatmalarına değinmiştir.

Kim Jong-un, balistik füzelerin, “düşman tarafından nükleer silahlarla kışkırtılmaları halinde nükleer saldırı düzenlemekten çekinmeyeceklerini” gösterdiğini belirtmiştir.

Bu Yazıya Tepki Ver