ABD Sözcüsü: İsrail’in Gazze saldırıları bir trajedi

image_65718e625add3_qWOnEd
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Müslüman Ülke Yöneticileri Gazze Saldırılarını Kınadı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını “bir trajedi” olarak nitelendirdi. Sözcü, gazetecilerin sorularını yanıtladığı günlük basın toplantısında, söz konusu saldırılarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

ABD Sözcüsü, Sivil Kayıpların En Az Seviyeye İndirilmesi İçin İsrail’e Çağrıda Bulundu

Gazetecilerin savaş suçu olup olmadığına ilişkin sorularını yanıtlayan ABD Sözcüsü, bu olayın bir trajedi olduğunu vurguladı. Özellikle bebekler, aileler ve Filistin halkı için büyük bir trajedi olduğunu belirtti. İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği saldırılarda birçok çocuk ve bebek dahil olmak üzere sivil kayıpların olduğunu ifade eden Sözcü, İsrail’e sivil kayıpları en aza indirmesi için çağrıda bulunduklarını söyledi.

ABD’nin Savaş Suçlarını Soruşturma Konusundaki Belirsizliği

Gazetecilerin ABD’nin savaş suçlarını soruşturup soruşturmayacağına dair sorularını yanıtlayan Sözcü, bu konuda bir değerlendirme yapmayacağını belirtti. Kanıt toplama sürecinin ardından bir karara varacaklarını ifade etti. Gazetecinin İsrail’in Gazze’deki saldırıları için kanıt toplama misyonu oluşturup oluşturmayacaklarına ilişkin sorusuna ise Sözcü, şu anda devam eden bir çatışmanın ortasında  getirbet giriş olduklarını ve konuyu yakından takip ettiklerini söyledi. Ancak hangi adımları atabilecekleri konusunda konuşmayacaklarını belirtti.

Uluslararası Soruşturma Talepleri

İsrail’in Gazze Şeridi’nde zorla tahliye ettiği Nasr Çocuk Hastanesi’nde yaşanan bebek ve çocuk ölümlerine ilişkin Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Örgütü, uluslararası soruşturma yapılması çağrısında bulunmuştu. Söz konusu hastanenin yoğun bakım ünitesinde çekilen bir fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşan örgüt, İsrail ordusunun bu ölümlerdeki sorumluluğunun araştırılmasını talep getirbet etmişti.

Bu Yazıya Tepki Ver