ABD Üniversitelerinden Bilim İnsanlarından Heyecan Verici Keşif

image_66226d878c968
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cornell ve Minnesota Üniversiteleri, Dünya Dışı Yaşam Araştırmalarında Yeni Bir Dönem Başlatıyor

ABD’de bulunan Cornell ve Minnesota üniversitelerindeki bilim insanları, **bugüne kadar tespit edilen 5 bin 500’den fazla dış gezegende yaşam aramanın yeni bir dönemi** de beraberinde getirdi.

Yeşilin Dışında Dünya Dışı Yaşam Arayışı

Dünya dışı yaşamı, Dünya’nın rengi **”yeşilin” dışında** aramaya karar veren bilim insanları, yaptıkları yeni araştırmada diğer gezegen yüzeylerinin **fotosentezle kendi besinlerini üretebilen mor bakterilerle kaplı** olanlarla benzerlik gösterdiğini saptadı.

Mor Bakteriler: Dünya Dışı Yaşamın Anahtarı Olabilir

Bilim insanları, **oksijen ve ışık dolu Dünya’nın aksine diğer gezegenlerin farklı** olduğuna işaret ederek, bu gezegen yüzeylerinin de **ışık ve oksijene ihtiyaç duymayan mor bakterilerle kaplı olabileceği** sonucuna ulaştı.

Cornell Üniversitesi’nden Dr. Lisa Kaltenegger, mor bakterilerin **çok çeşitli koşullarda gelişim gösterdiklerini** ve pigmentleri sayesinde **sarı, turuncu, kahverengi ve kırmızı renkleri de barındırdıklarını** anlattı. Kaltenegger, düşük enerjiyle gelişen bu mor bakterilerin, **Dünya dışı yaşamın incelenmesinde yeni rehber olabileceğini** kaydetti.

Bu Yazıya Tepki Ver