ABD’de Özel Sektör İstihdamı Beklentilerin Altında Artış Kaydetti

image_657180e729eb8_32TzU8
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dün ABD’de açıklanan verilere göre, özel sektör istihdamı, kasımda piyasa beklentilerinin altında artış kaydetti.

ADP özel sektör istihdamı verisine göre, kasımda çalışanların yıllık ücreti yüzde 5,6 arttı.

Açıklanan verilere göre, özel sektör istihdamı, kasımda 103 bin kişiyle piyasa beklentilerinin altında artış kaydetti. ADP özel sektör istihdamı verisine göre, kasımda çalışanların yıllık ücreti yüzde 5,6 arttı. Bu, Eylül 2021’den bu yana en düşük yükseliş oldu. Ekim ayında ise yüzde 5,7 artış kaydedilmişti.

Analistler, bu verilerin iş gücü piyasasındaki soğumayı desteklediğini belirtiyor. ABD’de çalışanların ücret artış hızındaki yavaşlamanın dikkat çekici olduğunu ifade eden analistler, Fed’in şahin para politikasının sonuna geldiği beklentilerinin güçlendiğini söylüyor.

Para piyasalarında, Fed’in gelecek yıl mart ayında politika faizinde indirimlere başlayabileceğinin fiyatlandığını onikinumara belirten analistler, önümüzdeki iki toplantıda faizlerin sabit tutulacağına kesin gözüyle bakıldığını dile getiriyor.

ABD’deki Büyük Bankalar, Yeni Düzenlemelerin Ekonomiye Zarar Verebileceğini Uyarıyor

ABD’nin büyük bankalarının üst yöneticileri, bankacılık sektörüne ilişkin yeni düzenleme teklifinin ekonomiye zarar verebileceği uyarısında bulundu. “Basel III Endgame” olarak bilinen bu düzenlemenin, bankaların karlılığını etkileyebileceğini savunan banka yöneticileri, düzenlemenin sektörün kredileri azaltacağını  onikinumara giriş ve banka bilançolarını zayıflatacağını ifade etti.

Petrol Fiyatlarındaki Düşüş, Enerji Şirketlerinin Hisselerini Etkiliyor

Brent petrolün varil fiyatı, dün yüzde 3,7 düşüşle günü 74,3 dolardan tamamladı. Bu düşüş, enerji hisseleri üzerinde baskı oluşturdu. Exxon Mobil ve Marathon Petroleum gibi şirketlerin hisseleri değer kaybetti.

Avrupa’da Risk İştahı Destekleniyor

Avrupa Merkez Bankası’nın 2024’te faiz indirimine gideceği öngörüleri, risk iştahını destekliyor. İngiltere Merkez Bankası Başkanı ise faiz oranlarının mevcut seviyelerde tutulması gerektiğini savundu. Avro/dolar paritesi ise düşüş eğilimini sürdürüyor.

Çin Ekonomisi Endişeleri Asya Piyasalarında Etkiliyor

Çin ekonomisine ilişkin endişeler, Asya piyasalarında negatif bir seyir izlenmesine neden oldu. Moody’s’in Çin’in kredi notunu düşürmesi ve ülkenin borç yüküne ilişkin endişeler ön planda tutuluyor. Çin’de dış ticaret fazlası beklentileri aşarken, ithalat yıllık bazda tahminlerin altında kaldı.

BIST 100 Endeksi Günü Değer Kaybıyla Tamamladı

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi dün yüzde 2,51 değer kaybıyla günü tamamladı. Dolar/TL ise yatay bir seyir izliyor. Türk Hava Yolları’nın yolcu sayısı artarken, SASA Polyester’in devlet yardımı revize edildi.

Bu Yazıya Tepki Ver