ABD’de Sınır Güvenliği ve Göçmenlik Konusunda Biden ve Trump Ziyaretlerine Devam Ediyor

image_65e16f6809c25
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Başkanı Biden ve Önceki Başkan Trump Aynı Gün Teksas’a Ziyarette Bulundu

ABD’de, sınır güvenliği ve düzensiz göçmenler konusu önemli bir iç politika başlığı olmaya devam ediyor. Bu konuyla ilgili olarak Başkan Joe Biden ve önceki Başkan Donald Trump, aynı gün Teksas’a ziyarette bulundular. ABD’de 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde Biden ve Trump, ABD-Meksika sınırına giderek seçmene sınır güvenliği konusunda mesajlar verdiler.

Biden: “Sınırı Daha Güvenli Hale Getireceğiz”

ABD Başkanı Biden, sınır güvenliğiyle ilgili son durumu yerinde incelemek üzere Teksas’ın Brownsville bölgesine ziyaret gerçekleştirdi. Burada düzensiz göçmenlerin geçişi ve sınırla ilgili güvenlik önlemleri hakkında bilgiler alan Biden, ABD-Meksika sınırını daha güvenli hale getireceklerini belirtti. Rio Grande Nehri’nin kenarında incelemelerde bulunan Biden, sınır güvenliğinin önemine vurgu yaparak, “Bunu yapmamayı tolere edemeyiz.” dedi.

Trump: “Bu Joe Biden’ın Neden Olduğu Bir İşgal”

Öte yandan Teksas Valisi Greg Abbott ile bir araya gelen Trump ise düzensiz göçmenlerin ABD’ye rahatça girebildiğini savunarak, “Bu Joe Biden’ın neden olduğu bir işgal.” yorumunu yaptı. Trump, sınırları güvenli hale getireceği vaadinde bulunarak, Biden yönetimini eleştirdi.

2024 Başkanlık Seçimleri Öncesi Sınır Güvenliği Konusunda Yarış

Biden ve Trump’ın Teksas ziyaretleri, 2024 başkanlık seçimlerine giden süreçte, “Demokratlarla Cumhuriyetçiler arasında sınır güvenliği üzerinden oy toplama yarışının kızışacağı” şeklinde yorumlanıyor. Cumhuriyetçi kampanya ekibi, Biden’ın ziyaretinin Trump’ın ziyaretiyle aynı güne denk getirilmesini “samimiyetsiz girişim” olarak nitelendirdi.

Bu Yazıya Tepki Ver