Abdullah Avcı Gazze Saldırıları Üzerine Duygusal Açıklama

Screenshot_8
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Gazze’deki saldırılara dair duygusal bir açıklama yaptı ve takımdan ayrılık sürecine ilişkin konuştu.

Trabzonspor’un yeni teknik direktörü Abdullah Avcı, Gazze’ye yapılan saldırılarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Avcı, ayrılık sürecindeki tartışmalara da açıklık getirdi.

Abdullah Avcı, Papara Park’ta düzenlediği basın toplantısında öncelikle Gazze’deki saldırılara dikkat çekti ve şunları söyledi: “İsrail-Filistin süreci dünyanın hassasiyetle yaşadığı bir süreç. Çocukların ve masumların öldürüldüğü savaşın kazananı olmaz. Bunu şiddetle kınıyoruz. Umarım dünya sağduyuyla buna yaklaşarak en kısa sürede çözüm olarak da dünyayı bizleri de rahatlatmış olur diye düşünüyorum. Dünden beri canım çok sıkkın. Basın toplantısı ile ilgili ‘Acaba mı?’ dedik. Buraya geldik. Bu hafta müsabakalar başlayacak. En azından karşılıklı bilgilendirme açısından iyi olacak diye düşündüm.”

Avcı, takımın oyun tarzına ilişkin ise şu ifadeleri kullandı: “Takım olarak dikine oynayan bir tarza sahibiz. Rakip ceza sahasında üçüncü bölgede Türkiye’nin birinci sırasında yer alıyoruz. Dikine atabilmek için yan pas yapmak zorundayız. Bu şekilde boşlukları bulup hücum edebiliriz. Büyük takımlar da aynı tarzı benimser. Oyuncularımız bu tarzı sahada başarıyla uygulayacaklar.”

Ayrılık sürecindeki eleştirilere de değinen Avcı, “Takımın ağırlıklı olarak yan pas oynadığı” eleştirilerine yanıt verdi: “Yan pas, geri pas oynamaya devam edeceğiz. 2021-22 sezonu dahil Trabzonspor dikine oynanan pasta Türkiye birincisi oldu. Bu tarzı değiştirmek için elimizden geleni yapacağız.”

Ayrıca, takım içinde köstebek iddialarına açıklık getiren Avcı, “Herkes Trabzonspor’a hizmet etmek için var. Bu tür konular yönetimin alacağı kararlardır, ben sadece düşüncelerimi ve duygularımı aktarırım. Marka bizim için çok önemlidir.” dedi.

Ayrılık sürecinde kullandığı “Takımda değiştiremediğim hastalıklı bir yapı var” ifadesine de açıklık getiren Avcı, “Hastalıklı durum oyunsal-taktiksel anlamda söylenilen bir sözdü. Şu an oyuncularla ilgili bir oyun planı üzerine çalışıyoruz. Onlara uygun bir oyun planı yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

Transfer süreçlerine dahil olmadığını belirten Avcı, oyuncu tespiti yaptığını ancak mukavele yapmadığını söyledi. Kendisinin futbolcuları ikna etmek, oyunu anlatmak ve iletişim kurmak gibi görevleri olduğunu vurguladı.

Abdullah Avcı, altyapıdan oyuncu çıkartma konusundaki hedeflerini de paylaşarak, “Trabzonspor altyapısından ne kadar oyuncu çıkarabilir ve oynatabilirsem bu benim CV’ime katkı sağlar.” dedi.

Oyuncular Bakasetas ve Yusuf Sarı’nın durumlarına da değinen Avcı, Bakasetas’ın sakatlığıyla ilgili bilgi vermediğini ancak Yusuf Sarı’nın Adana Demirspor’daki performansının gelişim kaydettiğini ifade etti.

 

Bu Yazıya Tepki Ver