Accor Otel Grubu’nun 2020 yılı üçüncü çeyrek geliri 329 milyon avro oldu

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa’nın en önde gelen otel zinciri Accor Otel Grubu’nun, 2020 yılının üçüncü çeyreğindeki geliri pandemi sürecinin olumsuz etkilerine rağmen 329 milyon avro oldu. Accor Otel Grubu’nun üçüncü çeyrekteki performansı yaz sezonunda işlerde belirgin bir düzelme dönemi geçirildiğini gösterirken, grup iddialı gelişimini sürdürecek şekilde organizasyonlarını dönüştürmeyi sürdürdü. Grup, bu doğrultuda 2020 yılının üçüncü çeyreğinde de oldukça teşvik edici rakamlarla; 57 otel, 7.800 oda ile birinci çeyrekte olduğu gibi (58 otel, 8.000 oda) organik büyümesini sürdürerek başarıya ulaştı.

Accor otel Grubu, Eylül 2020’nin sonunda, 750.135 oda (5.121 otel) olarak devam ettiği faaliyetlerine ek olarak, %75’i yükselen pazarlarda olmak üzere 208.000 odayı (1.192) proje sürecine aldı. Grup bunun yanı sıra Eylül 2020’nin sonunda otellerinin %90’ını 4.600’ün üzerinde bir sayıyla konuklarına yeniden açtı. 2020’nin üçüncü çeyreğinde grup geliri 329 milyon avro olarak açıklandı.

Daha verimli, daha çevik, daha karlı bir gelecek

Accor Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Sébastien Bazin de 2020 mali yılının üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını şöyle değerlendirdi: “Krizin en kötüsü artık geride kaldı, ancak ana pazarlarımız hala sağlık kriziyle mücadele için alınan önlemlerden önemli ölçüde etkilenmeye devam etmektedir. Grup olarak daha verimli, daha çevik, en karlı ve gelecek vaat eden pazarlara ve segmentlere odaklanmak için organizasyonlarımızı dönüştürmeye devam ediyoruz. Ayrıca otellerimize ve sadakat programımıza ek gelir kaynakları ayırıyoruz. Bu çabalar, iyileşmeden daha hızlı yararlanmamıza ve grubun iddialı gelişimini sürdürmemize yardımcı olacak.”

Accor Otel Grubu’nun, “İşletme ve Franchise (M&F) ücretleri” ile mülk sahipleri için hizmetlerini birleştiren “otel hizmetleri” segmentindeki toplam gelir 224 milyon avro oldu. Grup, sadece “İşletme & Franchise” (M&F) ücretleriyle toplam 72 milyon avro gelir elde etti.

Üçüncü çeyrekte hizmetlerden mülk sahiplerine sağlanan gelir: Satış, Pazarlama, Dağıtım ve Sadakat bölümlerinden sağlanan, paylaşılan hizmetleri ve otel personeli masraflarının geri ödenmesini de içeren toplam gelir ise 153 milyon avro oldu.

Accor hakkında

Accor, 110 ülkedeki 5.000’den fazla otel, resort ve rezidansta, 10.000 yeme-içme alanında, benzersiz ve anlamlı deneyimler sunan dünya lideri artırılmış bir misafirperverlik grubudur. Grup, lüks ve birinci sınıf markaları, orta ölçekli ve ekonomik teklifleri, benzersiz yaşam tarzı konseptlerini, eğlence ve gece hayatı mekanlarını, restoranları ve barları, markalı özel konutları, ortak konaklama mülklerini, konsiyerj hizmetlerini, ortak çalışma alanlarını içeren endüstrinin en çeşitli ve tam entegre otel ekosistemlerinden birine sahiptir. Accor ayrıca rakipsiz bir marka portföyüne ve dünya çapında yaklaşık 300.000 ekip üyesine sahiptir. 65 milyonun üzerinde üye, şirketin kapsamlı sadakat programı ALL – Accor Live Limitless -çok çeşitli ödüllere, hizmetlere ve deneyimlere erişim sağlayan günlük bir yaşam tarzı sadakat programından yararlanmaktadır.

Planet 21 – Acting Here, Accor Solidarity, RiiSE ve ALL Heartist Fund girişimleri aracılığıyla grup, iş etiği, sorumlu turizm, çevresel sürdürülebilirlik, topluluk katılımı, çeşitlilik ve kapsayıcılık yoluyla pozitif eylemi teşvik etmeye odaklanmıştır.

1967’de kurulan Accor SA’nın merkezi Fransa’dadır ve Accor SA, Euronext Paris Menkul Kıymetler Borsası’nda (ISIN kodu: FR0000120404) ve ABD’deki OTC Piyasasında (Ticker: ACRFY) halka açık olarak listelenmiştir. Daha fazla bilgi için group.accor.com adresini ziyaret edebilir ya da bizi Twitter, Facebook, Instagram ve LinkedIn’de takip edebilirsiniz.

Ayrıntılı Bilgi İçin;

Simge Güzel Öğüt

Pazarlama Müdürü

Accor Türkiye

Simge.guzel@accor.com

Cenk Erdem

Medya Direktörü

Hill + Knowlton Strategies

cenk.erdem@hkstrategies.com

Bu Yazıya Tepki Ver