Açık Emar Nedir

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Açık emar; hastalıkların teşhisi için kullanılan bir cihazdır. Bu cihaz sayesinde hastalık teşhisleri çok daha kolay ve hızlı bir şekilde yapılır. Radyasyon etkisi yaramadığı için sağlığa herhangi bir zararı yoktur. Açık emara giren hastalarda çoğunlukla ağrı, sızı, acı gibi etkiler görülmez. Hem doktorlar hem de hastalar açısından oldukça kullanışlı ve verimli bir icattır. Açık emar sayesinde, hastanın hücreleri görüntüye dönüştürülür ve doktor tarafından rahatlıkla incelenir.

Açık Emar Fiyatları

Açık Emar Fiyatları hastanın gitmiş olduğu hastaneye göre değişiklik gösterebilir. Açık emar özel hastanelerde daha maliyetliyken, devlet hastanelerinde daha uygun bir fiyata yaptırmak mümkündür.

Günümüzde birçok hastane ve sağlık kuruluşunda kullanılan açık emar cihazının herhangi bir zararı bulunmuyor. Güncel fiyatı 600.00 TL olan açık emar kişinin sosyal sağlık sigortası durumuna göre de fiyat değişikliği gösterir.

Ultrason Fiyatları ise açık emara göre çok daha uygun olmasına rağmen yine kişilerin gittiği hastane ve sosyal sağlık durumuna göre değişiklik gösterir. Ultrason genelde hamilelik teşhis ve takibi için kullanılan bir görüntüleme cihazıdır.

Anestezili Rahim Filmi Nedir

Anestezili Rahim Filmi, anestezi verilerek yapılan Rahim filmine verilen addır. Anestezi tedavi veya ameliyat öncesi hastanın olası ağrı ve sancılara karşı korunması ve doktorun işini daha rahat yapabilmesi için ilaç vererek hastayı uyutma yöntemidir.

Anestezili Rahim Filminin normalinden çokta farklı olduğu söylenemez. Hatta neredeyse aynıdır. Buradaki tek fark anestezi verilerek hastanın uyutulmasıdır. Bu yönteme sedasyon ismi verilir. Hasta uyutulur ve Film çekme işlemi tamamlanır. Ardından hasta çok kısa bir süre içinde kendine gelir. Bu işlemde anestezi uygulandığı için herhangi bir ağrı yada acı söz konusu değildir. Eğer ağrı olursa ki bu çok düşük bir ihtimaldir, hasta ağrı kesici ile yatıştırılır.

Rahim Filmi Nasıl Uygulanır

Teknolojinin gelişmesiyle daha kolay bir hal alan rahim filmi çekim yöntemlerden biridir. Rahim Filmi çekme işlemine başlamadan önce hastanın ağrı çekmesine karşı bir önlem olarak ağrı kesici ilaçlar verilir. Bu işlem sayesinde doktorun da işini rahat yapması sağlanır. Doğum pozisyonunda masaya yatırılan hastanın bacaklarını kendisine doğru çekmesi istenir.

Spekulum ismi verilen cihaz hastanın Rahim ağzına takılır ve mikrop kapmasının önüne geçmek için mikrop öldürücü bir solüsyon sürülür. Ardından Rahim ağzı kanalına ince bir katater yerleştirilir. Ve bu alet sayesinde rahme sıvı bir ilaç verilir.

Verilen bu ilaç doktor tarafından ilerleyişi takip edilerek zamanı geldiğinde röntgen filmi çekilerek işlem tamamlanır. Böylece varsa hastalık teşhisi yapılmış olur ve gerekliyse tedavi sürecine girilir.

Ultrason Neden Çekilir

Ultrason çekmenin birçok nedeni olabilir. Bu sebepleri öğrenmek için doktora görünmeniz gerekir. Eğer doktor gerekli görürse, ultrason çekilmeniz gerekebilir. Vücudumuzda gözle görülmeyen dolayısıyla bakarak tespit edilemeyen Yerler vardır. Bunlara misal olarak iç organlar verilebilir. Gözle görülmeyen bu organları görüntülemek ve varsa hastalık teşhisi yapmak için Ultrason aleti kullanılır. Ayrıca teşhis edilen hastalıklar bu cihaz ile takip edilir ve tedavileri yapılır. Genelde gebelik tetkikleri için kullanılsa da kullanım alnı çok geniş olan bir cihazdır. Birçok hastanede kullanılır ve ultrason fiyatları her yerde oldukça uygundur.

Ultrason Kullanım Alanları

Ultrason Kullanım Alanlarının başında elbette gebelik takibi gelir. Bu süreç içerisinde bebeğin durumunu yakından takip etmek için kullanılan Ultrason tabii ki başka şeyler için de kullanılır. Bunlara örnekler verecek olursak, iç organların takibi, vücudun herhangi bir yerinde şişme, ağrı ya da enfeksiyon gibi durumlarda.

Böbrek, karaciğer, safra kesesi, dalak, mesane, pankreas, testis gibi iç organların görüntülemesi için kullanılır. Yahut kalp hastalıkları için kalp kapakçığı veya kalpteki anormalliklerin takibi Ultrason ile yapılabilir.

Göz yumrularının incelenmesi, tiroit ve paratiroid görüntülenmesi, eklem iltihapları yumuşak dokularda bulunan tümör incelemeleri, iğne biyopsisi denilen ince uçlu biyopsilerde ve meme biyopsisinde de Ultrasondan yardım alınabilir. Ayrıca nodül ve kist gibi hastalıkların takip ve tetkikleri de Ultrason yardımı ile yapılır.

 

Bu Yazıya Tepki Ver