Adalet Bakanı Tunç Giresun Adalet Sarayı Yer Teslimi ve Temel Atma Töreninde Konuştu

image_65f40f4e2360a
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Sarayı Sayısı 2002’den Bugüne 366’ya Ulaştı

Adalet Bakanı Tunç, Giresun Adalet Sarayı Yer Teslimi ve Temel Atma Töreni’nde yaptığı konuşmada, ülke genelinde 2002’de 78 olan müstakil adalet sarayı sayısının bugün 366’ya ulaştığını belirtti. Tunç, mevzuatın iyileştirilmesi noktasında Türkiye’nin önemli mesafeler kat ettiğini vurgulayarak, 22 yıldır temel kanunların tamamının yenilendiğini aktardı.

Yargı Teşkilatında Yapısal Dönüşümler

Bakan Tunç, yaptığı değerlendirmede Anayasa Mahkemesi yapısından Devlet Güvenlik Mahkemelerinin kaldırılmasına kadar olan yapısal dönüşümlerin ülkemizin demokratik niteliğini güçlendirdiğini ifade etti. Tunç, milletin sivil, demokratik ve katılımcı bir anayasaya kavuşması gerekliliğine dikkat çekti ve uzlaşma sağlanarak önemli adımlar atılması gerektiğini belirtti.

Hukuk Eğitiminde Kalitenin Artırılması Çalışmaları

Bakan Tunç, hukuk eğitiminde kalitenin artırılması için yapılan çalışmalara da değindi. 2024 yılından itibaren uygulanacak olan Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ile ilgili detayları paylaşarak, hakim ve savcıların meslek öncesindeki süreçlerde yapılan değişiklikleri aktardı.

Bakan Tunç, konuşmasının ardından protokol üyeleriyle birlikte Giresun Adalet Sarayı’nın inşa edileceği alandaki eski Giresun Cezaevi binasının yıkımını başlattı. Törene, Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti ve diğer ilgililer de katıldı.

Bu Yazıya Tepki Ver