Adıyaman’da Afetzedeler İçin Yeni Konutlar Yapılıyor

image_65c34821c6d3e
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adıyaman’da Binlerce Bina Hasarlı Durumda

Adıyaman’da, depremler sonucunda 33 bin 112 bina “yıkık”, “acil yıkılacak”, “ağır hasarlı” ve “orta hasarlı” olarak tespit edildi. Bu durumda olan vatandaşların barınma ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmalar hızla devam ediyor.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Emlak Konut Devreye Giriyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde yer alan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Yapı İşleri Genel Müdürlüğü ile Emlak Konut, Adıyaman genelinde 44 bin 352 konutun yapımını üstlenecek. Bu projenin bir kısmı tamamlanmış durumda, diğer konutların yapımı ise devam ediyor.

Deprem Konutları Hak Sahiplerine Teslim Edilecek

Adıyaman genelinde toplamda 2 bin 798 deprem konutu yapılacak. Bu konutlardan 640’ı köy evi olacak. Yarın yapılacak kura çekimi ile bu konutlar hak sahiplerine dağıtılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da törene katılması bekleniyor.

İlçelere Göre Konut Sayıları

Adıyaman merkezde 1110 konut tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilecek. Diğer ilçelerde ise şu şekilde dağılım yapılacak: Besni 125, Gerger 210, Kahta 535, Tut 178.

Ayrıca Adıyaman’ın ilçelerine de köy tipi afet evlerinin teslimi yapılacak. Bu kapsamda Adıyaman kırsalında 353, Gölbaşı’nda 19, Gerger’de 61, Kahta’da 165 ve Samsat’ta 42 adet konut hak sahiplerine teslim edilecek.

Bu Yazıya Tepki Ver