Adjust’ın Mobil Streaming raporu, yeni medyanın haritasını çıkarıyor

Adjust'ın Mobil Streaming raporu, yeni medyanın haritasını çıkarıyor
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İster mobil’de ister İnternete Bağlı TV’de (CTV) olsun, streaming hizmetlerini kullananların sayısı şimdiye kadarki en yüksek seviyesine ulaştı ve OTT (Over-The-Top) platformlarının geleneksel TV kanallarını geride bırakmasıyla birlikte pazarlamacıların buna adapte olma zamanı geldi.

Orijinal içeriklerin popülaritesi ve medya tüketimi alışkanlıklarındaki değişimden beslenen mobil streaming, dünya çapında tüm nesiller tarafından benimsenerek hızlı bir büyüme gördü. Tüketiciler telefonlarında ve CTV’lerinde daha çok içerik tüketmeye başlıyor ve reklamverenler için harcamalarını bu cihazlara kaydırarak bu fırsatı baz alan stratejiler oluşturmanın tam zamanı.

Adjust’ın Mobil Streaming Raporu’nu indirin

Adjust’ın Mobil Streaming Raporu, bu yeni tür medyanın haritasını çıkarıyor ve bu içerikleri dünyanın dört bir yanındaki farklı yaş gruplarından kullanıcıların mobil cihazlarda ve CTV’de nasıl tükettiklerini ve markaların bu kanallarda yürüttükleri kampanyaların başarısını ölçümlemelerinin en iyi yollarını inceliyor. Rapor, verilerini ABD, İngiltere, Almanya, Türkiye, Japonya, Singapur, Kore ve Çin’deki 8000 katılımcıyla gerçekleştirilen tüketici araştırmalarından alıyor.

Adjust’ın bulguları, mobil streaming’in TV modelinde sadece bir değişimden daha fazlası olduğunu gösteriyor. Bu fırsatı değerlendirmek ve sonuçları ölçümleyebilmek için yeni bir bakış açısı ve yeni veriler gerekiyor. Rekabet ve tüketicilerin oyunun kurallarını kendilerinin koyduğu bir eğlence tüketimi talebi arttıkça, mobil streaming’in kullanım sıklığı ve süresi de arttı. Adjust’ın raporu, mobil video/TV’nin sadece işe gidip gelinirken ya da uç durumlarda izlendiği efsanesini ortadan kaldırıyor. İnsanları evlerinde daha çok zaman geçirmeye zorlayan koronavirüs salgınına rağmen, ankete katılan ülkelerdeki tüketicilerin %84’ü, aynı ya da daha fazla miktarda içeriği izlemek için akıllı telefonlarını kullandı.

Streaming servisleri için hane başına harcanan bütçe de artış gösteriyor. Bu konuda ABD, Kore gibi streaming’i en çok benimseyen ülkelerin gerisinde kalıyor. Ancak bir çok ülke ABD’yi yakından takip ediyor. İngiltere’de aylık ortalama harcama 34.82 dolar iken, bu tutar Almanya’da 34.36 dolar ve Çin’de 33.78 dolar.

Bu trendi, çoğunlukla haftada en az bir ya da daha fazla online video izleyen ve bunu yaparken mobil cihazlar kullanan Y ve Z kuşağı yönlendiriyor. Ancak bu sadece genç kitlelere yönelik değil. Daha büyük yaş gruplarının etkileşimi de gittikçe artıyor. Çin ve Türkiye gibi daha mobil-odaklı ülkelerde, tüm nesillerdeki kullanıcılar streaming’i çok sıkı bir şekilde benimsiyor. Toplamda, Çin’deki 55 yaş ve üstü kullanıcıların %89.8’i ve Türkiye’deki 55 yaş ve

üstü kullanıcıların %88.9’u, telefonlarını her gün ya da haftada en az bir kez video/TV için kullandığını belirtti.

Tüm bunlar, mobil ve CTV streaming pazarının OTT cihazlarında büyümeye devam ettiğini ve pazarlamacıların hedef kitlelerine ulaşmaları için çekici fırsatlar doğurduğuna işaret ediyor. Tüketiciler, zamanlarının ve paralarının gittikçe artan bir bölümünü isteğe bağlı eğlence hizmetlerine yönlendiriyorlar. Pazarlamacılar, bu izleyicilerle başarılı bir şekilde etkileşim kurmak istiyorlarsa hem pazarlama stratejilerini hem de performanslarını ölçümlemekte kullandıkları araçları yeniden değerlendirmeliler.

Bu yeni nesil medyanın küresel streaming kullanımı düzenlerinin ve davranışlarının detaylı bir analizi ve bu yeni fırsatlardan en iyi şekilde yararlanabilmeniz için eyleme geçirilebilir bilgiler için​ ​Adjust’ın Mobil Streaming Raporu’nu indirin.

Bu Yazıya Tepki Ver