Adli Para Cezaları Artıyor, İtirazlar İçin Komisyon Şartı Geliyor

image_65dc544d5bd28
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meclisin Gündeminde 8. Yargı Paketi

31 Mart seçimleri öncesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündemi, 8’inci Yargı Paketi ile dolup taşıyor. Genel Kurul, 27 Şubat Salı günü başlayacak ve Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni ele alacak.

Yargı Paketi İle Gelen Değişiklikler

Yargı paketi kapsamında, ‘makul sürede yargılanma hakkının ihlali’ iddiası ve ‘haksız tutuklama’ iddiaları için Anayasa Mahkemesi’ne başvurmadan önce Tazminat Komisyonu’na gidilmesi zorunlu hale getirilecek. Ayrıca, itiraz, istinaf ve temyiz başvurularında süreler 2 haftaya indirilecek.

Adli para cezalarında da önemli değişiklikler yapılacak. Bir günlük adli para cezasının alt sınırı 20 liradan 100 liraya, üst sınırı ise 100 liradan 500 liraya çıkarılacak. Ayrıca, ‘Terör örgütüne yardım etme’ suçu Türk Ceza Kanunu’na ayrı bir madde olarak eklenecek.

Emeklilere Bayram İkramiyesi Artacak

Yasada yer alan diğer önemli düzenlemeler arasında, emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında ödenecek ikramiyenin 3 bin liraya çıkarılması bulunuyor. Yargılamaların uzun sürmesi halinde tazminat talepleri Tazminat Komisyonu tarafından ele alınacak.

Diğer Değişiklikler

Özel nitelikli kişisel verilerin işlenme şartları, deprem bölgesinde sanayi altyapı desteğinin süresi ve Kamu Denetçileri’nin sunumları gibi konular da yeni yasal düzenlemelerle ele alınacak.

Daha fazla detay ve bilgi için Meclis’in çalışmaları takip edilmelidir.

Bu Yazıya Tepki Ver