Ahmet Ercan ‘İstanbul’da iki yer sarsıntısı bekliyorum’ dedi, tarih verdi

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin gündeminden düşmeyen konulardan biri de deprem. Bilhassa son zamanda yaşanan ufak ölçekteki depremler ile adamakıllı gündeme gelen İstanbul depremine dair merak edilenleri CNN TÜRK’te Cem Seymen’in konuğu olan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan yanıtladı.

1960’lı yıllardan itibaren Kuzey Anadolu fay hattında depremler doğudan batıya doğru gelmeye başladı. Kocaeli depremi yaşadı. Bu depremin benzer hat üstünde batıda yaşanması mümkün. Aslında İstanbul’da zelzele olmayacak Kuzey Marmara depremi olduğu için Tekirdağ, Yalova, Bursa, Çanakkale etkilenecek.

BALKANLARDAKİ DEPREMLER TÜRKİYE’DEKİ DEPREMLERİ TETİKLER Mİ?

Afrika esas karası yılda 3-4 santim Anadolu yapısının altına tosluyor. Bu gerginlik kendisini depremlerle boşaltıyor. Balkanlardaki depremler bizim Kuzey Anadolu kırığıyla bir ilgisi yok. İstanbul’da iki deprem bekliyorum. Bir yerde büyük bir zelzele olmuşsa orada en az o kadar bir zelzele bekliyoruz. Bir parça başına Küçükçekmece tarafında öteki bir yer sarsıntısı de Mudanya’dan gelen ve Çorlu üzerinden Edirne’ye dışarı giden hat üzerinde meydana gelecek.

‘BENİM ZELZELE BEKLEDİĞİM YIL 2045’TİR’

Kuzey Marmara bugüne değin 16 tane büyük yer sarsıntısı görmüş. Biz 17’ncisini bekliyoruz. İstanbul’da en riskli alan Haliç hattının aşağı kalan Asya ve Avrupa yakasındaki bütün bölgeler deprem açısından risk taşımaktadır. Benim yer sarsıntısı beklediğim sene 2045’tir.

Bu Yazıya Tepki Ver