Ahşap Lambiriler Nasıl Kullanılır?

Ahşap lambiri, iç ve dış mekânlarda duvar kaplaması için kullanılan bir kaplama sistemidir.

gunsoy (1)
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ahşap lambiri, iç ve dış mekânlarda duvar kaplaması için kullanılan bir kaplama sistemidir. Özellikle ahşabın doğal görüntüsünün oluşturduğu boşluğu ve sıcaklığı bulunduğunuz ortama yayan ahşap lambiriler oldukça sık tercih edilen kaplama türü arasında yer almaktadır. Ahşap lambiriler aynı zamanda ortamın ısısını muhafaza ederek yani ısı yalıtımını ağlayan bir izolasyon görevi görmektedir. Aynı zamanda ahşabın doğallığı ve sıcaklığı nedeniyle oldukça sık tercih edilen kaplamalar arasında yer almaktadır. Ahşap lambiriler de, ladin, sarıçam, karaçam ve meşe ağaçları en çok tercih edilen ağaç türleri arasında yer almaktadır.

Lambiri modelleri birbirinden oldukça farklı ve değişik modeller bulunmaktadır. Kaplama alanında ahşap ağacın verdiği sıcaklıktan dolayı insanların yüzyıllardır vazgeçilmez haline gelmiştir. Özellikle bu doğal malzeme oldukça güzel şekil aldığı ve oldukça dekoratif bir malzeme olduğu için doğal bir döşeme malzemesi olarak kullanılmaktadır. Aynı zamanda ahşap yalıtkan bir madde olduğu için insan vücudundaki siniri ve stresi almakta ve insanları psikolojik olarak da rahatlatmaktadır.

Doğramalık Kereste Nasıl Kullanılır?

Doğramalık kereste, ağaç tomruklarını belirli ölçülerde ve standartlarda kesilmesi sonucu oluşan keresteye doğramalık kereste denilmiştir. Doğramalık keresteler hem mobilya sektöründe hem de ahşap döşeme sektöründe oldukça çok kullanılmaktadır. Doğramalık keresteler çeşit olarak ikiye ayrılır. Bunlardan birincisi fırınlanmış doğramalık kerestedir. Fırınlanmış doğramalık kereste, özel fırınlarda herhangi bir tahribata maruz kalmadan fırınlanmış keresteye denir. Fırınlanmamış kereste ise, herhangi bir şekilde sıcağa maruz kalmamış yani fırınlanmamıştır. Ürünler hakkında Günsoy sitesinden bilgi alabilirsiniz.

Bu Yazıya Tepki Ver