AK Parti, 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için Aday Tespit Komisyonu Oluşturdu

image_6574510337bb9_gekCUc
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında

AK Parti, 31 Mart 2024’te yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için hazırlık çalışmalarını hızlandırdı. Bu doğrultuda, belediye başkan adaylarını belirleyecek Aday Tespit Komisyonu oluşturuldu. Komisyon, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında faaliyet gösterecek.

Temayül Yoklaması, Anketler ve Geçmiş Seçim Sonuçları Değerlendirilecek

Aday belirleme çalışmalarında, temayül yoklaması, anketler ve geçmiş seçim sonuçları bir arada değerlendirilecek. Bunun yanı sıra, AK Parti’nin Teşkilat Başkanlığı ve ilgili şehrin milletvekillerinin görüşleri de dikkate alınacak. Milletvekillerinin katılımıyla gerçekleştirilecek toplantılarda adaylar secretbet üzerine tartışmalar yapılacak.

Aday Açıklamaları Aralık Ayı İçinde Başlayacak

AK Parti, adaylarını aralık ayının ortasından ocak ayının sonuna kadar peyderpey açıklayacak. İlçe belediye başkanları dışında, büyükşehirler ve illerde 3 dönem kuralına takılan belediye başkanı bulunmamaktadır.

AK Parti, 9-22 Kasım tarihleri arasında belediye başkan aday adaylığı başvurularını kabul etmiş ve 26 Kasım’da temayül  secretbet giriş yoklamasını gerçekleştirmişti. Aday belirleme süreci devam ederken, AK Parti’nin 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde nasıl bir strateji izleyeceği merakla beklenmektedir.

Bu Yazıya Tepki Ver