AK Parti, Yerel Seçim İçin Aday Listelerini Hazırlamaya Başladı

image_65cb30c6c7f9e
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İl Teşkilatlarına Talimat Gönderildi

Yerel seçimlere sayılı günler kala, AK Parti’de çalışmalar hız kazandı. Parti yönetimi, il teşkilatlarına talimat göndererek, meclis üyesi aday listelerini hazırlamalarını istedi.

Onaylama Komisyonları Oluşturuldu

İl başkanlarından, bulundukları illerin meclis üyeleri sayısı kadar asil ve yedek liste hazırlamaları istendi. Bu aday listelerinin son şeklini vermek üzere onaylama komisyonları oluşturuldu. Toplamda 18 komisyon, genel başkan yardımcıları başkanlığında çalışmalara başlayacak.

Aday Seçiminde Dikkat Edilecek Hususlar

Onaylama komisyonları, illerden gelen aday listelerini detaylı bir şekilde inceleyecek. Listede yer alan isimlerin kriterlere uygun olup olmadığına bakılacak. Özellikle kadın ve genç adaylara yer verilmesine önem verilecek. Adayların, şehrin demografik yapısına uygun olması özen gösterilecek.

İttifak Görüşmeleri Devam Ediyor

Yerel seçimlere yönelik ittifak görüşmeleri de bu hafta içerisinde devam edecek. Görüşmelerde meclis üyeliklerinin paylaşımı ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İl Ziyaretleri Sürüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurt dışı ziyaretlerinin ardından seçim çalışmaları kapsamında il ziyaretlerine devam ediyor. Daha önce deprem bölgesindeki Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Adıyaman’ın yanı sıra Bursa, Antalya, Zonguldak ve Tekirdağ’ı ziyaret etti.

Bu Yazıya Tepki Ver