Akaya Music

Akaya 1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugüne kadar; ‘Senle’ ‘Beautiful’, ‘Trip’, ‘Belong To Me’ gibi sevilen eserlerle dinleyici ile bulusan Akaya Çok yakinda yeni teklisiyle dinleyicilerle bulusacak.

Peki Akaya Kimdir?

Gerçek ismi Alpaslan Kaya olan fakat kendisini daha çok Akaya ismi ile tanidigimiz sanatçi, 1988 yilinda Istanbul’da dünyaya geldi.

Lise yillarinda hip-hop kültüründen etkilenerek kendi sarkilarini yazmaya basladi ve ilk kayitlarini 2006 yilinda kendi kurdugu ev stüdyosunda aldi. 2007 yilinda en büyük hayalini gerçeklestirmek için Amerika’nin dünyaca ünlü sehri Miami’ye yerlesti ve Miami’de Amerika hayati ve müzik macerasi basladi.

Miami’de evde kurdugu stüdyoda müzikle ugrasmaya devam eden Akaya, 2008’de Miami Dade Koleji’ne kayit oldu ve vokal egitimleri aldi. Vokal egitimini tamamladiktan sonra ilk Mixtape albümünü hazirladi. Mixtape albümünü mixtape kültürü gelenegine uygun elden ele dagitti. Mixtape albümünü dinleyen kisilerden aldigi olumlu ilgiden çok mutlu olan Akaya 2009 ve 2010 yillarinda 2 yeni mixtape daha hazirladi.

Miami’de yazdigi pek çok sarki Billboard Top 40 listesine giren rap sanatçisi ve söz yazari Charles “Jboi”Jordan ile tanisti ve birlikte pek çok sarki kaydettiler.

Akaya 2010 Yilinda Atlanta’ya yerlesti ve müzik yapmaya devam etti.

Basarili sanatçi Atlanta’da yapimci ve söz yazari Kevin Coles ile tanisti. Kevin Coles Akaya’nin müzik tarzini çok begendi ve hemen Akaya’nin ASCAP (American Society of Composers, Authors, and Publishers) Birligine üye olmasina yardimci oldu.

ASCAP üyeliginin onaylanmasindan sonra Kevin Coles, Akon’un plak sirketi Konvict Müzik’te çalisan aranjör Justin Ross ile baglantiya geçti. Kevin Coles, Justin Ross ve Akaya, Akaya’nin Official Mixtape kaydetmesi için ortak karar aldilar. Pek çok ünlü sanatçinin kayit aldigi Penthouse Studios’da 7 sarkilik mixtape tamamlandiktan kisa süre sonra Akaya, müzik prodüksiyonu egitimi almak için Miami’ye geri döndü.

Miami’de Müzik prodüksiyon kurslarina katilarak prodüksiyon, Mix ve Mastering egitimleri alan Akaya, bu egitimlerin üzerine ayrica online dersler de alarak kendini bu konuda uzmanlastirdi.

Yakin zamanda 13 Grammy Ödülü pek çok Gold ve Platinum Plak sahibi Mix, Master Mühendisi Prodüktor Mike Makowski ile çalismaya baslayan Akaya yayinlayacagi yeni parçalarla dinleyicilerle bulusacak.

 

Akaya’yi asagidaki sosyal medya hesaplari üzerinden takip edebilirsiniz.

Web Site: https://www.akayamusic.com/

Youtube: https://www.youtube.com/akayamusic

Instagram: https://www.instagram.com/akayamusic/

facebook: https://www.facebook.com/akayamusic

Twitter: https://twitter.com/akayamusic

Bu Yazıya Tepki Ver