AKP ’li Mahir Ünal: Hazırlıklarımızı tamamlamamız 19 yıl sürdü, asıl şimdi başlıyoruz

AKP ’li Mahir Ünal: Hazırlıklarımızı tamamlamamız 19 yıl sürdü, asıl şimdi başlıyoruz
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

19 yıllık tek başına iktidar sürecinde Türkiye ’yi her alanda krizli ve ifade özgürlüğünün yok edildiği bir duruma sokan AKP ’nin Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, “Hazırlıklarımızı tamamlamamız 19 yıl sürdü ve asıl şimdi başlıyoruz” dedi.

AKP ’li Mahir Ünal: Hazırlıklarımızı tamamlamamız 19 yıl sürdü, asıl şimdi başlıyoruz

19 yıldır tek başına iktidarda bulunan ve Türkiye ’yi ekonomide batağa sürükleyen, sosyal ve siyasal hayatı baskı altına alan AKP ’nin Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, “Hazırlıklarımızı tamamlamamız 19 yıl sürdü ve asıl şimdi başlıyoruz” iddiasında bulundu.

Ünal, partisinin 7. Olağan kongresi öncesinde Hürriyet ’ten Tülay Demir ’in ‘sorularını ’ yanıtladı.

“Biz bu kongredeki kadrolarla 2023 seçimlerine gideceğiz, bu kadrolarla Cumhuriyet ’in 100 ’üncü yılını karşılayacağız ve ikinci büyük yürüyüşümüze başlayacağız. 19 yıl boyunca sağlıkta, ulaşımda, bilişimde, eğitimde, özetle her alanda Türkiye ’yi 2023 ’e hazırladık” diyen Ünal, “Şimdi bize diyorlar ki ‘19 sene oldu, 20 sene oldu ’… Biz de onlara diyoruz ki ‘Biz daha yeni başlıyoruz ’…” ifadelerini kullandı.

Ünal, sözlerinin devamında bugüne kadar yaptıkları her şeyin “aslında hazırlık” olduğunu öne sürerek, “Hazırlıklarımızı tamamlamamız 19 yıl sürdü ve asıl şimdi başlıyoruz. 24 Mart yeni ve büyük bir yolculuğun başlangıcı” dedi.

“Bugün geriye dönüp baktığımızda, Türkiye ’ye dair bütün hayallerimizi gerçekleştirdik diyebiliriz” diyen Ünal, “2002 ’de bugünkü Türkiye ’yi anlatsaydınız insanlara, kimse inanmazdı. Nasıl ki 2002 ’de 2021 ’in Türkiye ’si hayalse… Şimdi de inşallah 2030 ’ların, 2040 ’ların Türkiye ’siyle ilgili hayallerimiz var ve onları da gerçekleştireceğiz” dedi.

BİLDİRİCİ ’DEN TEPKİ

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel sosyal medya hesabından Hürriyet muhabiri Tülay Demir ’in söz konusu Mahir Ünal röportajını eleştirdi. Ünal ’ın, “Bugüne kadar yaptıklarımız hazırlıktı, asıl şimdi başlıyoruz” ifadesine karşın, “Neyin hazırlığıydı? Gerçek ajandanızı 19 yıldır gizli tuttunuz da şimdi onu mu uygulamaya başlayacaksınız?” diye soran Bildirici, Tülay Demir ’i de, “Keşke bunları da sorsaydı ‘gazeteci ’!” şeklinde eleştirdi.

Bildirici ’nin paylaşımı şöyle:

Mahir Ünal, Kelebek ’te Tülay Demir Oktay ile söyleşi yapmış, “Bugüne kadar yaptıklarımız hazırlıktı, asıl şimdi başlıyoruz” demiş. Neyin hazırlığıydı? Gerçek ajandanızı 19 yıldır gizli tuttunuz da şimdi onu mu uygulamaya başlayacaksınız? Keşke bunları da sorsaydı “gazeteci”! pic.twitter.com/i40fGA7Jhg

— Faruk Bildirici (@farukbildirici) March 23, 2021

Neden BirGün?

Bağımsız bir gazete olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir gazeteciliği hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün BirGün ’e .

BirGün; seninle güçlü, seninle özgür!

BirGün ’e Destek Ol

Bu Yazıya Tepki Ver