Aksa Doğalgaz 4 milyon aboneye ulaştı

20743
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de en geniş coğrafi bölgeye hizmet veren Aksa Doğalgaz, Türkiye genelinde 4 milyon aboneye ulaştı.

27 il, 223 ilçe ve beldede vatandaşları çevreci, konforlu ve ekonomik enerji kaynağı doğal gazla buluşturan Şirket, yatırımlarına ara vermeden devam ederek abone sayısını artırmayı sürdürüyor.

 

Türkiye’nin dört bir yanındaki 27 il, 223 ilçe ve beldede kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerini 2002 yılından bu yana sürdüren Aksa Doğalgaz, 2022 Ocak ayı itibarıyla 4 milyon aboneye ulaştı.

 

2021 yılında gerçekleştirdiği 904 milyon TL yatırımla 2.390 kilometre yeni şebeke imalatını tamamlayarak toplam şebeke uzunluğunu 34.199 kilometreye ulaştıran Aksa Doğalgaz, Türkiye’nin ulaştığı toplam doğal gaz şebeke uzunluğunun yaklaşık yüzde 20’sini oluşturuyor.

 

Yaşar Arslan: “2022 yılında 4,4 milyon aboneye ulaşmayı hedefliyoruz”

 

Türkiye genelinde 4 milyon aboneye ulaşılmasında sürdürülebilir hizmet anlayışının önemli payı olduğunu belirten Aksa Doğalgaz Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Arslan, “Türkiye’nin en geniş coğrafyaya hizmet veren doğal gaz dağıtım şirketi olarak sorumluluğumuzun farkındayız. Yalnızca 2021 yılında 904 milyon TL yatırım gerçekleştirdik, 2.390 kilometrelik yeni dağıtım şebekesi oluşturduk. Aksa Doğalgaz olarak yeni yatırımlar ve müşteri odaklı hizmet anlayışımızla faaliyetlerimizi hız kesmeden sürdüreceğiz” dedi.

 

Arslan, “2022 yıl sonuna kadar 4,4 milyon aboneye, yeni hizmet vermeye başlayacağımız bölgelerle birlikte ise toplamda 6,1 milyon potansiyel aboneye doğal gaz konforu sunmayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

 

Sürdürülebilir büyümeye devam edecek

 

Doğal gaz konforunu yalnızca ısınma amaçlı olarak değil, pişirme amaçlı ocakta ve sıcak su amaçlı olarak ise hem mutfakta hem de banyoda kullanan abonelerin ayrıca karbon emisyonunu önlemede önemli ölçüde katkı sağladıklarına dikkat çeken Arslan, önümüzdeki dönemlerde gerçekleştirecekleri yatırımlarla lisans sahibi oldukları bölgelerdeki her vatandaşı çevreci, konforlu ve ekonomik enerji kaynağı olan doğal gazla buluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

 

Hizmet verdiği bölgelere 2021 yılında 11,5 milyar metreküp doğal gaz dağıtımı gerçekleştiren Aksa Doğalgaz, 2022 yılında ise 11,6 milyar metreküplük doğal gaz dağıtımı gerçekleştirmeyi ve uzun vadede ise faaliyet alanını yeni ilçe ve beldelerle genişletmeyi hedefliyor.

Bu Yazıya Tepki Ver