Alibeyköy Barajı’nda balçığa saplanan gençleri itfaiye kurtardı

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sonbaharın kurak geçmesiyle Alibeyköy Barajı’nda su seviyesi son 10 yılın minimum seviyesine geriledi. Suların çekilmesiyle Uygunca Kemeri’nin bulunduğu baraj alanı vatandaşların gezintiye çıktığı, hatta araba sürdüğü bir alana dönüştü. Uygun Bir Şekilde Kemeri’ni görmek için baraja gelen iki arkadaş Emre Yılmaz ve Serkan Coşan da suların çekildiği alanda yürümek istedi. Yağan yağmurla balçıklaşan zeminde yürüyen iki genç aniden çamura saplandı. Çıkmak için uğraştıkça daha fazla batan gençler itfaiyeden takviye istedi.

İTFAİYE KURTARDI

İhbar üzerine baraj alanına gelen itfaiye ekipleri Emre Yılmaz ve Serkan Coşan’ı kurtarmak için yanlarına gitmeyi denedi fakat yumuşayan toprakta bu mümkün olmadı. Çareyi ip uzatarak çamura saplanan gençleri kurtarmakta bulan itfaiye ekipleri, iki arkadaşı bir bir battıkları yerden kurtardı.

SIRTINA ALIP AMBULANSA GÖTÜRDÜ

Uzun zaman çamurun içinde kaldığı için yürümekte zorluk çeken Emre Yılmaz’ı ambulansa götürmek için itfaiye ekipleri yoğun mücadele harcadı. Ayakta durmakta zorlanan genci bir itfaiye eri sırtına aldı. Dakikalarca Yılmaz’ı sırtında taşıyan itfaiyeci kıyıya getirdiği genci sağlık ekiplerine teslim etti. İlk müdahalesi ambulansta yapılan Yılmaz, önlem amaçlı hastaneye götürüldü.

Arkadaşıyla birlikte Dürüstçe Kemeri’ni görmek için Alibeyköy Barajı’na geldiklerini söyleyen Serkan Coşan, “Biz Alibeyköy Barajı’na gezmeye geldik. Adilane Kemeri’ni bakmak istedik. Geldiğimizde kuru tarafta değil de ıslak olan tarafa aşmak istedik. Daha Sonra battık ve çıkamadık zaten. Sonra destek için aradık” dedi.

Kaynak: İHA

Bu Yazıya Tepki Ver