Alıç Meyvesi Doğanın Kalbe Sunduğu Şifa

Screenshot_6
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Alıç, zengin besin değerleriyle tarihten günümüze kadar soframızdan eksik olmayan, çok yönlü faydaları olan bir meyvedir. Her bir parçasıyla sağlığa olan olumlu etkileriyle tanınan bu besin, dikenli ağaçta yetişen kırmızı-esmer meyvesiyle bilinir. Bu meyve, bazen “ekşi muşmula” olarak da anılmaktadır ve sonbahar aylarında market raflarını süsler.

Bu doğal şifa kaynağının ağacı, pembe ve beyaz çiçeklere sahip olup, 10 metreye kadar uzayabilir. Meyvesinin yanı sıra yaprağı ve çekirdeği de siyahbet sağlık için oldukça faydalıdır. Meyvesi olgunlaştığında sarımsı kırmızı bir renge bürünür.

Alıç meyvesinin kalp-damar sistemi üzerindeki olumlu etkileri bilinmektedir. Kalp hastalıklarının tedavisinde yardımcı olurken, ritim bozukluklarına iyi gelir. Yüksek tansiyon ve kalp krizi riskini azaltma potansiyeli bulunmaktadır. Ödem atmada ve sinirsel sorunların azaltılmasında da faydalı olduğu belirtilmektedir.

Alıç ağacının yaprağı, çay olarak tüketildiğinde damar ve kalp hastalıklarına olumlu etkiler göstermektedir. Meyvesinin çekirdeği de kalp siyahbet giriş yetmezliği, ritim bozuklukları ve yüksek kan basıncı gibi problemlerin tedavisinde kullanılabilmektedir.

Alıç, kolesterolle mücadelede, bağışıklık sistemini güçlendirmede ve yaşlanma belirtilerine karşı koruma sağlamada da etkili bir yardımcıdır. Kanserin önlenmesinde kullanılan bu bitkinin, kansere karşı koruyucu özelliklere sahip olduğu bilinmektedir.

Alıç; meyvesi, yaprağı ve çekirdeği ile sağlık için birçok fayda sunar. Özellikle kalp sağlığı için bu meyvenin tüketilmesi önerilmektedir.

Bu Yazıya Tepki Ver