Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Türkiye’ye İlk Ziyaretini Gerçekleştiriyor

image_662662a776ee1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’a İlk Adım

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ve beraberindeki heyet, Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında İstanbul’a adım attı. Heyeti, İstanbul Havalimanı’nda İstanbul Valisi Davut Gül, Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz, Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen ve diğer yetkililer karşıladı.

Ziyaretin Detayları

Steinmeier, Türkiye’ye yaptığı bu önemli ziyaret kapsamında İstanbul, Gaziantep ve Ankara’yı ziyaret edecek. Ziyaret programında, Türk-Alman dostluğunun 100. yıl dönümü vesilesiyle çeşitli etkinlikler gerçekleştirecek. Steinmeier, Türk misafir işçilerin Almanya’ya trenle yolculuğunu simgeleyen İstanbul Sirkeci Tren İstasyonu’nu ziyaret ederek Türk-Alman göç deneyimini betwild güncel giriş yakından inceleyecek.

İkili İlişkiler ve Etkileşim

Alman Cumhurbaşkanı, Türk ve Alman iş dünyasının temsilcileriyle bir araya gelerek ekonomik ilişkileri değerlendirecek, ayrıca kültür, sanat, bilim ve spor alanlarında işbirliği olanaklarını ele alacak. Ayrıca Gaziantep’te depremzedeler için desteklenen projeleri ziyaret edecek ve 23 Nisan etkinliklerine katılacak.

Ankara Ziyareti

Steinmeier’in ziyaretinin son durağı Ankara olacak. Burada Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşecek, Ankara Üniversitesi’ni ziyaret edecek ve Anıtkabir’i ziyaret ederek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çelenk bırakacak.

Bu Yazıya Tepki Ver