Almanya’da plastik poşet kullanımı 2022’den itibaren yasaklanacak

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya’da  tek kullanımlık plastik poşet kullanımı 2022’den itibaren yasaklanacak.

Almanya’da Federal Meclis’in aldığı kararla, Ocak 2022’den itibaren marketlerde plastik poşet kullanımı yasak olacak. Meyve ve sebze bölümünde bulunan ince plastik poşetlerin ise karardan muaf tutulacağı açıklandı.

Çevre Bakanı Svenja Schulze, “Plastik poşet kaynak israfının özüdür” dedi. Schulze, plastik poşet yerine alışveriş sepetleri ve yıkanabilir bez torbaların iyi alternatifler olduğunu söyledi.

Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) ise yasağının sembolik olduğunu ve ülkede kullanılan plastik poşetlerin tüm plastik kullanımının yüzde birini kapsadığını belirtti.

Bunlar da ilginizi çekebilir

Koronadan vefat edenlerin yaptığı en büyük yanlış! Prof. Ceyhan, üstüne basa basa uyardıKoronadan vefat edenlerin yaptığı en büyük yanlış! Prof. Ceyhan, üstüne basa basa uyardıMerkez Bankası'ndan gece yarısı sürpriz karar! Zorunlu karşılık oranları değiştiMerkez Bankası’ndan gece yarısı sürpriz karar! Zorunlu karşılık oranları değiştiMaradona ve ünlü modelle ilgili skandal sözler: Sabaha kadar cinsel ilişkiye girdilerMaradona ve ünlü modelle ilgili skandal sözler: Sabaha kadar cinsel ilişkiye girdiler

Kaynak: Demirören Haber Ajansı

Bu Yazıya Tepki Ver