Anagold Madencilik Şirketi’nde Meydana Gelen Toprak Kayması Olayı

image_65d1c8159be0f
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anagold Madencilik Şirketi’nde Toprak Kayması

‘Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin 2010 yılı Aralık ayından beri altın üretimi yaptığı Çöpler Maden Sahası’nda çıkarılarak istiflenen toprak, 13 Şubat’ta saat 14.28’de kaydı. Yaklaşık 10 milyon metreküp toprak, 200 metrelik yamaçtan bir su gibi vadiye doğru aktı.

9 İşçi Toprak Altında Kaldı

Toprak kayması sonucu geniş bir alana yayılan toprağın altında kalan 9 işçi için kurtarma çalışmaları başlatıldı. Ancak, işçilerin durumu belirsizliğini koruyor.

Türkiye Müdürü Gözaltında

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, şirketin “Türkiye Ülke Müdürü” C.D. gözaltına alındı. Toprak kaymasıyla ilgili soruşturma devam ederken 6 zanlı tutuklandı, 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

AFAD Ekipleri Sahada

Toprak altında kalan işçileri kurtarmak için 9 ildeki AFAD ekipleri seferber oldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’nın koordinasyonunda yürütülen kurtarma çalışmalarına birçok gönüllü yardım kuruluşu da destek veriyor.

Çalışmalar Devam Ediyor

Heyelan bölgesinde AFAD ekiplerinin yürüttüğü arama kurtarma çalışmaları devam ederken, şüpheli sayısının artabileceği belirtiliyor. Bakanlar ve yetkililer olay yerinde çalışmaları yakından takip ediyor.

Bu Yazıya Tepki Ver