Aniden bastıran kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler zorlama anlar yaşadı

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kastamonu’da ve Ilgaz Dağı’nda gündüz saatlerinde başlayan ve akşam saatlerinden itibaren şiddetini arttıran kar yağışı, yola hazırlıksız çıkan sürücülere şiddet anlar yaşattı. Ilgaz Dağı Milli Parkında ve kayak pistlerinde kar kalınlığı gitgide artarak yükselirken, kar yağışı sebebiyle kar kalınlığı 8 santimetreyi geçti. Hava sıcaklığı ise eksi derecelere dek düştü.

Kar yağışı sonrası Kastamonu-Çankırı-Ankara karayolunun Ilgaz Dağı’nda ve Kastamonu-Çatalzeytin karayolu Yaralıgöz Mevkisinde ulaşım güçleşti. Ulaşımı açık tutabilmek için Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü ekipleri, yollardaki önlemlerini arttırdı. Karayolları ekipleri, yollarda kar küreme çalışmalarını aralıksız sürdürürken, bir yanlamasına da kumlama ve tuzlama çalışması yaptı. Bir Takım araç sürücüleri, araçlarını zincir takarak ilerlemeye çalışırken, zincir takamayan sürücüler de araçlarını terk ederek, yolda bıraktı. Özellikle Kastamonu’nun çevre yolundan ve Ilgaz Dağı’ndan geçmeye çalışan tırlar, yolda kaldı.

Meteoroloji Müdürlüğünün uyarılarına karşın kar yağışını dikkate almayan sürücüler, kar engeline takılarak, saatlerce destek gelmesini bekledi. Bazı araçlarda, kar sebebiyle kayarak yoldan çıktı.

“BU DEK KAR YAĞMASINI BEKLEMİYORDUK”

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesine akaryakıt bırakan tanker şoförü Efendi Satılmış, “1-2 saat önce kar yoktu, ama pat diye kar bastırdı. Aracın boş olması sebebiyle çıkamadık burada kaldık. Kar bir anda bastırınca buralarda kaldık. Yol kapandı, büyük araçlar çıkamaz ayla geldi. Ufak araçlar birazcık gidebiliyor yolda. Bizim aracımızda anlamsız olduğu için biz gidemedik. Bu yüzden Karayollarını aradık, destek istedik. Ekiplerin gelmesini bekliyoruz şuanda. Taşköprü ilçesine akaryakıt bıraktık, buradan da Kırıkkale’ye dönüş yapıyorduk. Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli bize yasaklanmış olduğu için burayı kullanıyoruz. Aniden bastıran kar yağışı nedeniyle burada da kaldık. Bu değin kar yağmasını beklemiyorduk açık konuşmak gerekirse. İnce ince yağmur yağıyordu fakat zirveye doğru yaklaşınca kar aniden bastırdı” dedi.

Bu Yazıya Tepki Ver