Ankara Ozon Tedavi ile Bağışıklık Sistemini Koruyor

Son yıllarda ön plana çıkan ve birçok alanda kişi sağlığına destek olan ozon tedavisi, ozon temelinde oluşturulan bir tedavi yöntemidir.

Ozon Tedavi Hekimi Dr. Tekin Yıldırım
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son yıllarda ön plana çıkan ve birçok alanda kişi sağlığına destek olan ozon tedavisi, ozon temelinde oluşturulan bir tedavi yöntemidir. Çeşitli hastalıkların tedavisinde yardımcı unsur olarak görülmekte olan tedavinin bağışıklık sistemi üzerinde olumlu bir etkisi bulunmaktadır. Bağışıklık sistemi canlılarda hastalıklara karşı savunma mekanizmasını oluşturmaktadır. Öte yandan tümörleri tanıyıp onları yok etmede oldukça etkili olan bağışıklık sistemi, çeşitli nedenlerden ötürü zayıflamaktadır. Bazı yöntemler ile bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerekmektedir. Çünkü bağışıklık sistemi güçsüz olan bir kişinin hastalık tehlikesi konusunda savunmasız kaldığı bilinmektedir.

Ozon tedavisi, enfeksiyonel hastalıklara karşı vücudun direncini arttırmakta ve bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlamaktadır. Ozon tedavisinin bu yönü, insanların bu tedaviye yönelmesini sağlamaktadır. Ozon tedavisi konusunda kendini yetiştirmiş olan deneyimli Ozon Tedavi Hekimi Dr. Tekin Yıldırım, sunduğu hizmet ile bağışıklık sisteminin güçlenmesi başta olmak üzere başka pek çok alanda kişi sağlığının korunmasına yardımcı olmaktadır. Hastalıkların tedavi sürecinde ek bir unsur olarak görülmekte olan ozon tedavisi sayesinde Ankara’da yaşayan kişiler bağışıklık sistemini korumaktadır.

Ozon Tedavi Hekimi Dr. Tekin Yıldırım

Ozon Tedavi Hekimi Dr. Tekin Yıldırım, kendini ozon tedavisi konusunda yetiştirmiş bir hekim olmaktadır. Ankara Trafik Hastanesinde 15 yıl boyunca acil hekimliği yapan Dr. Tekin Yıldırım, 6 yıl Ankara Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesinde çalışmıştır. Öte yandan aile hekimi olarak da görev alan Dr. Tekin Yıldırım, şimdi kendi kliniğinde bilhassa ozon tedavisi konusunda insanlara hizmet vermektedir.

İnsan sağlığı üzerinde çeşitli olumlu etkileri olan ozon tedavisi, hastalıkların tedavi sürecinde ana unsur olarak değil yardımı unsur olarak kullanılmaktadır. Ozon tedavisi temelinde pek çok alt tedavi yöntemi bulunmaktadır. Bu yöntemler ile birlikte Dr. Tekin Yıldırım tarafından tedavi uygulanmaktadır.

Ozon Tedavi Nedir?

Son zamanlarda ön plana çıkan yöntemlerden bir tanesi olan ozon tedavisi, insan sağlığı üzerinde olumlu etkileri bulunmakta ve bilhassa bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlamaktadır. Peki ozon tedavisi nedir ve nasıl uygulanmaktadır?

Yüksek ölçüde reaktif olan oksijenin harekete geçmiş hali olan ozon, birbirine bağlanmış üç oksijen molekülünden oluşmaktadır. Ozon temelinde oluşturulmuş bulunan ozon tedavisi çeşitli sağlık sorunlarında ek tedavi yöntemi olarak uygulanmaktadır. Ozon tedavisinin beş uygulama yöntemi bulunmaktadır. Bu yöntemleri şu şekilde sıralamak mümkündür:

  1. Ozon Eklem için Enjeksiyon Yöntemi
  2. Ozon Gazi Rektal Yolla Uygulama Yöntemi
  3. Eksternal Tedavi Yöntemi
  4. Minör Otohemoterapi Yöntemi
  5. Majör Otohemoterapi Yöntemi

Ozon Eklem için Enjeksiyon Yöntemi, ozon gazının yavaş bir şekilde enjeksiyon ile eklemlere enjekte edilmesinden meydana gelmektedir. Yöntemin, ağrılı enflamatuar hastalığı bulunan kişilerin eklemlerine uygulandığı bilinmektedir.

Ozon Gazı Rektal Yollar Uygulama Yöntemi, çoğunlukla bağırsak enflamatuar hastalıklarında uygulanan bir yöntemdir. Yöntemin uygulanması esnasında kişi herhangi bir şekilde rahatsızlık hissetmemektedir.

Eksternal Tedavi Yöntemi uygulanmadan önce vücudun tedavi edilecek kısmı suyla nemlendirilmektedir. Bilindiği üzere ozon, kuru bölgelerde herhangi bir şekilde etki göstermemektedir. Açık yaraların, ameliyat sonrasında gelişen lezyon vb. durumların tedavisinde olumlu sonuçlar göstermekte olan yöntem, çeşitli şekillerde uygulanmaktadır.

Minör Otohemoterapi Yöntemi, özel steril bir düzenek ile yapılmaktadır. Bu düzenek ile birlikte kişinin kanı yavaşça alınmaktadır. Bu yöntem ile birlikte spesifik olmayan bağışıklık sisteminin aktivasyonu sağlanmaktadır.

Majör Otohemoterapi Yöntemi kapsamında özel steril bir düzenek ile kişinin kanı yavaşça alınmaktadır. Yöntem oldukça basittir ve kişi yöntemin uygulanması esnasında herhangi bir şekilde ağrı ya da acı hissetmemektedir. Yöntem şu hastalıkların tedavisinde destekleyici bir unsurdur:

  • Vira kökenli hastalıklar,
  • Yaşa bağlı problemler,
  • Dolaşım bozuklukları

gibi hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır.

Ozon Tedavisinin Faydaları Nelerdir?

Ozon tedavisinin pek çok faydası bulunmaktadır. Tedavinin bazı faydaları;

  • Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlamaktadır.
  • Kan ve lenf sistemlerinin temizlenmesi hususunda ön plana çıkmaktadır.
  • Damar dolaşım bozukluklarının giderilmesinde yardımcı olmaktadır.
  • Hafızayı güçlendirme konusunda olumlu bir etkisi bulunmaktadır.
  • Kronik yorgunluk sendromunun giderilmesi hususunda etkili bir yöntemdir.
  • Kanserde destek tedavi olarak kullanılmaktadır.

Ozon Tedavi ile Virüslerden Korunmak Mümkün mü?

Ozon tedavisi insan sağlığında olumlu sonuçlar verme konusunda başarılı olan yöntemlerden bir tanesidir ve yöntem, son yıllarda birçok insan tarafından tercih edilmektedir. Ozonun bakteri ve virüsleri öldürdüğü ön plana çıkan hususlardan bir tanesi olarak görünmektedir. Virüsün lipid yapıdaki hücre duvarını parçalayan ozon, virüsün ölmesi konusunda etkili olmaktadır.

Bağışıklık Sistemimizi Ozon Tedavisi ile Güçlendirebilir miyiz?

Bağışıklık sisteminin ozon tedavisi ile güçlendirilmesi mümkündür. Bağışıklık sistemi insan sağlığı açısından oldukça önemlidir ve güçlü bir bağışıklık sistemi kişiyi çeşitli hastalıklara karşı korumaktadır. Bilindiği üzere ozon tedavisi enfeksiyonel hastalıklara karşı vücudun direncini arttırmaktadır. Öte yandan bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olan ozon tedavisi, insanların hastalıklara karşı korunmasını sağlamaktadır. Her geçen yıl, insanlar ozon tedavisinin olumlu sonuçlarından ötürü bu tedavi yöntemini seçmekte ve uygulanan yöntem ile çeşitli hastalıklardan kurtulma konusunda rahat bir tedavi süreci yaşamaktadır.

Bu Yazıya Tepki Ver