Ankara’da Hakeme Yapılan Saldırı İddianamesi Hazırlandı

image_657ea977cb68d_OEthHQ
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saldırıya Uğrayan Hakem Taburcu Oldu

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, Ankara’da gerçekleşen hakem saldırısıyla ilgili suçlamalar belirlendi. İddianamede, saldırganların “şüpheli” olarak yer aldığı ve saldırıya uğrayan hakemin ise “müşteki” olduğu belirtildi.

Suçlamalar ve Cezalar

İddianamede yer alan suçlamalara göre, saldırıyı gerçekleştiren Faruk Koca, Kenan Çelikkaya, Osman Erkam Can ve Şahin Yunus Şahin, “kasten yaralama”, “tehdit” ve “Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık” suçlarından yargılanacak.

  • Faruk Koca hakkında 3 yıl 4 aydan 10 yıl 1 ay 15 güne kadar hapis cezası talep edildi. Ayrıca tehdit suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
  • Kenan Çelikkaya ve Şahin Yunus Şahin için de 3 yıl 4 aydan 10 yıl 1 ay 15 güne kadar hapis cezası talep ediliyor. Aynı zamanda “Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık” suçundan da 3 aydan 1 yıla kadar hapis veya adli para cezası isteniyor.
  • Osman Erkam Can’a ise “yaralamaya teşebbüs” suçundan 6 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep ediliyor. Aynı zamanda “Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık” suçundan da 3 aydan 1 yıla kadar hapis veya adli para cezası isteniyor.

Seyirden Men Yasağı Talebi

İddianamede, tüm şüpheliler hakkında seyirden men yasağı talep ediliyor. Bu yasak, 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’un 18. maddesine dayanılarak isteniyor.

Olayın Detayları

İddianamede, hakem saldırısının nasıl gerçekleştiği anlatılıyor. Hakem Halil Umut Meler’in müsabakanın son düdüğünü çaldıktan sonra diğer hakemlerle birlikte sahadan ayrılmak üzere toplandığı belirtiliyor. Bu sırada saldırganlar tribünden inerek Meler’e saldırıyor. Faruk Koca’nın yumrukla vurduğu Meler, yerde düşüyor ve diğer saldırganlar tarafından tekmeyle darp ediliyor. Ardından olaya müdahale eden güvenlik güçleri saldırıyı sonlandırıyor ve müsabaka alanı tahliye ediliyor.

İddianamenin Gönderildiği Mahkeme

İddianame, Ankara Batı 3. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Mahkeme sürecinin başlamasıyla birlikte saldırıya karışan şüpheliler yargılanacak.

Bu Yazıya Tepki Ver