Anksiyete Nedir? Anksiyete Bozukluğunun Belirtileri ve Tedavisi Nedir?

Anksiyete Nedir? Anksiyete Bozukluğunun Belirtileri ve Tedavisi Nedir?
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anksiyete bozukluğu merak edilen hastalıklar arasında yer alıyor. Günlük yaşantımızda yaşadığımız stres de anksiyete bozukluğunu tetiklemektedir. İşte anksiyete bozukluğu belirtileri ve tedavisi hakkında bilgiler…

ANKSİYETE BOZUKLUĞU NEDİR?

Anksiyete, stresli durumlara karşı doğal bir insan tepkisidir, ancak bir tetikleyici olmadan sıklıkla meydana geldiğinde ciddi bir durum halini alır. Anksiyete bozukluğu olan bir kişi ‘tekrarlayan düşüncelere veya endişelere sahip olan kişi’ olarak da tanımlanmaktadır. Anksiyete bozukluğu olan insanlar için stres, panik ve endişe gibi duygular daha uzun sürer ve kontrol etmekte de güçlük çekerler.

ANKSİYETE KİMLERDE SIK GÖRÜLÜR?

Anksiyete bozukluğu kadınlarda erkeklere göre iki kat daha sık görülmektedir. Orta yaş dönemi en sık görülen yaş grubudur, sonrasında giderek azalmaktadır. Çocukluklarından itibaren davranışsal olarak çok fazla müdahale edilen, aşırı korumacı yaklaşım sergileyen ebeveynlerce büyütülen kişilerde, olaylara ve çevreye olumsuz bakan, olumsuz değerlendirmeler ve tepkiler gösteren kişilerde, sürekli zarar görme şeklinde beklentilerin olduğu kişilik yapılarında daha fazla görülmektedir. Çocukluk çağında olumsuz yaşantıların fazla olduğu kişilerde risk grubundadır. Bu hastalıkta genetik geçiş de görülmektedir.

ANKSİYETE BOZUKLUĞU BELİRTİLERİ

Klinik Psikolog Seda Karabağ belirtiler ve tedaviler ile ilgili açıklamada bulundu. Yaygın anksiyete bozukluğu, panik atak, agorafobi, toplumsal kaygı bozukluğu, travmatik stres bozukluğu, seçici konuşmazlık ayrılma kaygısı bozukluğu anksiyete bozuklukları arasında yer almaktadır. Bireyin kaygı bozukluğu tanısı alabilmesi için bu durumun hayatını önemli derecede etkilemesi, kişide üzüntüye sebep olması ayrıca herhangi bir ilaca bağlı olmaksızın en az altı ay boyunca görülmesi gerekmektedir.

ANKSİYETE BOZUKLUĞU TEDAVİSİ

Anksiyete bozukluğunun tedavisi şiddetine ve türüne göre değişiklik göstermektedir. Psikoterapi ve ilaç tedavileri anksiyete bozukluğunun tedavisinde kullanılan yöntemlerdir. Daha hafif vakalarda psikoterapi ve davranışsal terapi yeterli olabilmektedir. Ayrıca nefes egzersizleri insanların kaygılarını azaltmada yardımcı bir yöntemdir. Bireyler çoğu zaman aşırı derecede endişelendiklerinin farkındadırlar. Ancak tek başlarına sakinleşmekte güçlük çekerler.

İLİşKİLİ HABERLER Anksiyete Bozukluğu Nedir? Anksiyete Bozukluğu Tedavisi

Anksiyete Bozukluğu Nedir? Anksiyete Bozukluğu Tedavisi

Anksiyete Nasıl Geçer?

Anksiyete Nasıl Geçer?

Bu Yazıya Tepki Ver