Apple, Bazı App Store Geliştiricilerine Eski Uygulamaları Güncellemelerini Söyledi

Apple daha önce geliştiricileri "terk edilmiş uygulamaları" kaldıracağı konusunda uyarmıştı. Google, Android yazılımı için benzer bir politika oluşturmuştur.

1fdea3e2bad66ef923ee61b4e15196be_k
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Apple, yakın zamanda geliştiricilere uyarılar göndererek App Store uygulamalarını güncellemelerini veya gelecek ay kaldırılma riskini almalarını istedi. Bazı geliştiricilerin kızdığı bu hareket, uygulama kalitesini ve güvenliğini sağlamak için Apple‘ın “App Store İyileştirme” programının bir parçası gibi görünüyor.

Son birkaç gün içinde en az iki geliştirici tarafından tweetlenen bildirimlerin her ikisinin de platformdaki eski video oyunlarını etkilediği görüldü.

Apple, yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Statista tarafından derlenen verilere göre, Apple’ın App Store’da sunduğu ve tahmini olarak 2 milyondan fazla uygulamaya sahip olan uygulamaların kalitesini sağlamak için attığı bir dizi adımın sonuncusu gibi görünüyor. Şirket, genellikle denetleme çabalarını, Apple’ın insanların iPhone ve iPad için uygulama indirmesine izin verdiği tek yer olan App Store’da kullanıma sunulmadan önce uygulamaları incelemeye odaklar. Ancak, yıllar içinde güncelleme yapılmadan hizmetinde bırakılan uygulamaların potansiyel güvenlik ve uyumluluk sorunları da giderek daha fazla kabul görüyor.

En azından 2016’dan beri Apple, yakın zamanda güncellenmemiş eski uygulamaları App Store’dan kaldıracağını söyledi, ancak şirketin ne sıklıkla takip ettiği belli değil. Apple’ın web sitesindeki destek belgeleri, “App Store’daki tüm kategorilerdeki uygulamaların beklendiği gibi çalıştıklarından, mevcut inceleme yönergelerine uyduklarından ve eski olmadıklarından emin olmak için değerlendirileceğini” söylüyor.

Google da bu ayın başlarında, yıllardır güncellenmemiş uygulamaları “gizlemeyi” amaçlayan benzer bir program duyurdu. Google, dünyanın Apple tarafından üretilmeyen akıllı telefonlarının çoğuna güç sağlayan Android mobil yazılımını geliştirir ve Google Play uygulama mağazası, uygulamaları satmak ve dağıtmak için yaygın olarak kullanılır. Google, yeni politikasının bu sonbahara kadar yürürlüğe girmeyeceğini söyledi.

Google’ın veya Apple’ın uygulama mağazası temizleme programlarından kaç uygulamanın etkilendiği belirsiz olsa da, her iki şirket de yaklaşan geliştirici konferansları sırasında kurallarını tartışma fırsatı bulabilir. Google I/O 11 Mayıs’ta yapılacak ve Apple’ın Dünya Çapında Geliştirici Konferansı (WWDC) 6 Haziran’da başlayacak.

Teknoloji dünyasından haberler için webnoloji haberleri tercih edebilirsiniz.

Kaynak: https://www.webnoloji.net/

Bu Yazıya Tepki Ver