Apple’dan iPhone 15 Pro’nun Isınma Sorununa Güncelleme

Screenshot_19
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max kullanıcılarından gelen aşırı ısınma şikayetleri sonrası Apple, sorunun farkında olduklarını belirtti. Apple, bu problemi çözmek adına yakın zamanda bir yazılım güncellemesi sunacağını ifade etti.

Aşırı ısınma sorununun kaynağının iOS 17’deki bazı hatalar ve A17 Pro çipini yoran Instagram ve Uber gibi uygulamaların son güncellemeleri olduğu belirlendi. Şirket, bu sorunları ortadan kaldırmak için ilgili uygulama geliştiricileriyle iş birliği içinde olduğunu belirtti.

Öte yandan, Apple uzmanı Ming-Chi Kuo, şirketin daha ince bir iPhone 15 Pro tasarlarken soğutma özelliklerinden ödün verdiğini ileri sürdü. Bunun yanı sıra, telefonun yeni titanyum çerçeve tasarımının ısınma sorununu tetikleyebileceği konusunda bazı raporlar mevcut. Ancak Apple bu iddialara karşı, yeni malzeme seçiminin eski paslanmaz çelik modellere göre daha etkili bir ısı dağılımı sağladığını vurguluyor.

Aşırı ısınma sorununun güvenlikle ilgili olmadığı ve cihazın uzun vadede performansını etkilemeyeceğini belirten Apple, yeni iPhone’ların içerikleri arka planda indekslemesi sebebiyle başlangıçta biraz daha sıcak çalışabileceğini dile getirdi.

Bu Yazıya Tepki Ver