Arnavutluk’taki depremde ölü sayısı 31’e yükseldi

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bölgede ilk önce Türk arama kurtarma ekipleri edinmek üzere öteki ülkelerden gelen ekipler enteresan altında kalanlara varmak için çalışmaları sürdürüyor.

Arnavutluk Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, depremde ölenlerin sayısının 31’e çıktığı bildirildi.

Afiyet Bakanlığı ve Sosyal Koruma Bakanlığı da 8’i ağır 658 kişinin yaralandığını duyurdu.

Arnavutluk Bakanlar Kurulu kararıyla, zelzele nedeniyle başkent Tiran ve Dıraç’ta 30 günü geçmeyecek süreyle doğal afet durumu duyuru edildi.

öte taraftan, Arnavutluk Yer Bilimleri, Enerji, Su ve Çevre Enstitüsünden (IGJEUM) yapılan açıklamada, merkez üssü Adriyatik Denizi olan 5,6 büyüklüğünde bir yer sarsıntısı daha meydana geldiği bildirildi.

IGJEUM hem, önceki gün saat 03.55’te meydana gelen esas depremin gerisinde aralarında 5 büyüklüğünde edinmek üzere 524 artçı sarsıntının meydana geldiği bilgisini paylaştı.

“TÜRKİYE’NİN YARDIMLARI HİÇBİR SÜRE UNUTLMAYACAK”

Dıraç kentinin plaj bölgesindeki otel enkazında yürütülen çalışmaları inceleyen Rama, yetkililerden veri aldı.

Rama, sonradan AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremden dolayı çarpıcı bir durumla aleyhinde karşıya geldiklerini açıklama etti.

Birkaç saat önce her tarafta bir depremin meydana geldiğini hatırlatan Rama, bu yüzden 100’den artı ailenin evlerini terk ettiğini bildirdi.

Türkiye’nin zelzele trajedilerini iyi bildiğini açıklayan Rama, “Ülke her 3-4 saatte sallanıyor. Şu Anda sizinle konuşuyorum, siz depremler ve büyük trajediler yaşadınız, bunu biliyorsunuz. Herkes namına sizlere kalbi şükranlarımı sunuyorum çünkü Türkiye ve kanımca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yardımcı olmak için yaptıkları akıllarda kalacak ve hiçbir süre unutulmayacaktır. Türkiye büyük ve zinde bir ülke. Biz ise küçük ve az önce cılız bir ülkeyiz. Fakat ihtiyacınız olduğunda sizin yanınızda olacağız ve bu Arnavut halkı kadar unutulmayacaktır.” diye konuştu.

Ülkesindeki arama kurtarma çalışmalarına dahil olan Türk ekiplere de göze çarpan eden Rama, “Bu karanlıkta bir ışık varsa, o da destek etmeye koşan birçok milletlerle meydana gelen topluluk ruhudur.” dedi.

Depremde şu başlıca değin 30’ün üstünde kişinin hayatını kaybettiğini, 600’den pozitif kişinin yaralandığını fakat ölü sayısının artabileceğini dile getiren Rama, “Türkiye Cumhurbaşkanı ile Türk hükümetine ve öteki hükümetlere, hastanelerinin kapılarını açtıklarından nedeniyle teşekkür etmek istiyorum. Bugünden itibaren bazı insanlarımızı uçakla göndermeye başlıyoruz. Ama sayısız hasarımız var. Yarını ummak en çarpıcı bir şey. Yaşam manâlı ancak ölenleri geri getiremeyiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Rama, Türk halkına seslenerek, “Arnavutluk hükümetinin ‘e-albania.al/contribute’ biçiminde bir hesabı var şu lahza. Gönderebileceğiniz şeyler çocukların, ailelerin, annelerin durumunu kolaylaştıracaktır.” ifadesini kullandı. (AA)

Bu Yazıya Tepki Ver